• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Boller med bygmel og stikkelsbærsirup

Boller med bygmel og stikkelsbærsirup

Udgivet: 31. okt. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Som jeg tidligere har fortalt om, har jeg fået bla. en stikkelsbærsirup fra Vibegaard til afprøvning. Den stod og fristede da jeg bagte de her boller, så den fik lov til at komme i dejen, istedet for sukker. Det giver en svag sur-sød smag, som passer perfekt til smagen af bygmel. De er faktisk så gode, at man nemt kan spise dem uden noget på, men en skive ost er også dejlig på bollen. Som et ekstra pift, penslede jeg bollerne med en blanding af stikkelsbærsirup og  -saft, så de fik en flot farve, men også en let fedtet overflade med en dejlig smag.

3 dl vand
40 gr gær
1 spsk stikkelsbærsirup
1 tsk salt
½ dl olie
150 gr bygmel
100 gr fuldkornsrugmel
400 gr hvedemel

1 tsk stikkelsbærsirup
1 - 2 spsk stikkelbærsaft
evt. birkes

Gær opløses i det håndvarme vand. Bygmel og fuldkornsrugmel sigtes i sammen med salt. Stikkelbærsirup og olie tilsættes inden dejen æltes sammen med så meget hvedemel, at det bliver en smidig dej. Pas på ikke at komme for meget mel i, men kom det i af flere omgange. Dejen skal æltes godt og længe, så en røremaskine er absolut en fordel. Jeg lod den køre i mindst 10 min.

Kom dejen i et fad, og lad den hæve i ca. ½ time.
Kom den hævede dej ud på bordet og form 10 smukke runde boller, som efterhæves på bagepladen i ca. 15 min.

Bland stikkelsbærsirup og saft sammen og pensl bollerne let. Kom evt. birkes eller andre frø på.

Bages ved 180 gr i ca 10 min, alt efter din ovn.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Iskold Agurkesuppe

Brændt Jorskokkepuré

Xocolatl i det gamle honningkagebageri

Spidkålssalat med Bulgur

Aarhus

Sommerens dessertsuppe

Lysegrønne Is

Havevandring på Tøndervej

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Camilla

    oktober 04, 2019 at 1:33 pm

    Hej

    Kan man mon bruge byggryn i stedet for bygmel?

    Mvh. Camilla

    Svar
    • Ellen

      oktober 05, 2019 at 3:37 pm

      Hej Camilla
      Jeg ville i stedet for, bytte bygmel ud med tilsvarende mere hvedemel. Du kunne evt. koge grød af byggrynene og komme dem i bollerne 🙂

      Svar
  2. Ellen

    juli 13, 2013 at 3:30 pm

    Undskyld jeg ikke har svaret før.

    Der skal ingen sukker i, siruppen søder nok efter min mening. Jeg har rettet fejlen, -så godt du lige spottede den 🙂

    Fortsat god sommer.

    Hilsen Ellen

    Svar
  3. Søren

    juli 09, 2013 at 7:09 pm

    Står der skal blandes sukker og salt, men ingen sukker oversigten over opskriften.

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.