Frisk Broccolisalat

Frisk Broccolisalat

VI kender vist alle broccolisalaten med creme fraiche, bacon og rosiner. Den smager godt, men nogen gange synes jeg den er lidt for fed og tung. Derfor har jeg i dag lavet en broccolisalat med næsten de samme ingredienser, men med en mere frisk dressing til. Og det synes jeg slet ikke er så dårligt. Den passer også ret godt sammen med kødretter. Og så er jeg vild med broccoliens flotte grønne farve. Den lyser bare så fint op, på en dag som i dag, hvor der har været mørkt og regn.

Det er fredag, og de fleste af os kan nu holde weekend. Den første weekend i november, – og tænk, – næste måned er allerede december. Så vi skal snart til at tænke på julemad, julebag og julehygge. Butikkerne er for længst startet, men jeg har endnu ikke følt mig fristet til at rode rundt i al julehalløjet. Arh altså lige bortset fra, at jeg den anden dag blev frist af en Stollen der lå i butikken. Så jeg er startet med stollen med smør.

Frisk Broccolisalat

  • 1 lille broccoli i små buketter
  • 1 lille løg i små tern
  • 50 gr pinjekerner
  • 50 gr rosiner
  • 30 gr fetaost
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike (eller citronsaft)
  • ½ spsk honning
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber

Kom broccolibuketterne i kogende vand og lad dem lige få et opkog. Hæld dem op i en si, og skyld med koldt vand, inden du sætter dem til afkøling og afdrypning.
Skær løg i små tern. Når broccolien er afkølet, blandes den i en skål med rosiner, fetaost der er revet i mindre stykke og pinjekernerne.

Bland æbleeddike, honning, sennep og salt og peber godt sammen og hæld over din salat lige inden servering.


 

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*