MADBLOG & LIVSSTIL

Rabarbermuffins

En fredag uden en kage, - det går altså ikke, selvom det hele var ved at gå i fisk. Nej må nærmere sige, det var ved at gå i fjer. For i dag (igen), kom katten ind med en levende stær i munden. Katten var stolt og fuglen peb noget så højt. I mit forsøg på at jage katten ud ad døren igen, slap fuglen fri og ville ud af det åbne vindue. Men nix, katten var hurtigt efter den, - op på bordet,-  kniv, skål og masser af fjer fløj rundt i køkkenet. Hold op et cirkus. Jeg kunne sagtens tage fat i katten, så jeg valgte at bære den udenfor, stadig med fuglen i munden. Lige uden for døren, kom fuglen fri og fløj hastigt op i et meget højt træ. Jeg kan næsten forestille mig, hvor ærgelig katten var på mig. Og hvor glad fuglen var for at slippe væk fra rovdyret.

Men det var altså kagerne vi kom fra. Heldigvis havde jeg lige sat dem ind til fotografering da alt det her skete, så de fik ingen fjer og blev heller ikke væltet på gulvet af katten der jagede på bordet. Så der kom billeder, - dem tog jeg mens gemalen støvsugede fjer op - og nu kommer der så også  en opskrift til jer. Jeg har bagt rabarbermuffins flere gange, men denne gang lavede jeg en omgang chokolademousse og kom ovenpå. Kan I ikke forestille jer det? Rabarber og chokolade går meget godt sammen.

[ingredients title="Rabarbermuffins med Chokolademousse"]
Giver ca. 14 muffins
85 gr blødt smør
150 gr sukker
3 æg
½ dl mælk
2-3 spsk citronsaft
250 gr mel
2 tsk bagepulver
kerner af en vaniljestang
200 gr rabarber i fine tynde skiver

225 gr chokolade
200 gr vand
Isterninger

Rør smør, sukker og vaniljekerner godt sammen. Kom æggene i, et ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg, så det bliver rigtig luftig.
Sigt mel med bagepulver i dejen sammen med mælk og citronsaft, og vend forsigtigt rundt så det bliver blandet. Vend tilsidst de fintsnittede rabarber i, og fordel dejen i muffinsforme.
Bag ca. 15. min ved 200 grader.

Når kagerne er afkølede, laves chokolademoussen.
Gør det hele klar inden du går igang. Læg en sprøjtepose med tyl klar. Fyld en stor skål eller vasken med koldt vand med isterninger, og sæt kagerne klar til at blive dekoreret.
Kom vand i en gryde sammen med chokoladen, og varm op til chokoladen er helt smeltet. Sæt hurtigt skålen over i det iskoldevand, uden at der kommer vand i skålen, og pisk nu indtil chokoladen får konsistens som flødeskum. Lad være med at give et ekstra pisk, for pisker du for længe bliver moussen grynet.
Kom straks chokolademoussen over i en sprøjtepose og sprøjt ud på alle muffins.

Det skal gå lidt kvikt, for moussen stivner ret hurtigt. Men den er altså bare så nem og også mega god, med en meget intens chokoladesmag.

Pynt evt. kagerne med et par rabarberstrimler.

[/ingredients]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *