MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg laver normalt ikke de flotte konditorkager, simpelthen fordi, min tålmodig ikke rækker til det. Det med pyntning og sirlighed kniber det så gevaldigt med. Men i dag havde jeg bagt en tynd udgave af Giftkagen, hvor jeg ville forsøge mig med en meget nem og enkel kage. Min mand har godkendt den fuldt ud. Så vil du lave konditorkager der er super nemme, og smager fantastisk, så er det denne her du skal have fat i 🙂

 

[ingredients title=”Ingredients”]
ca 4 store + 6 små kager

 • 150 gr blødt smør
 • 150 gr sukker
 • 150 gr mel
 • 2 æg
 • 1½ tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 dl mælk
 • ½ spsk mandelessens
 • 1½ spsk grøn konditorfarveKaffecreme
 • 6 spsk kold kaffe
 • 100 g blødt smør
 • ca. 4 dl flormelis
 • 1 knsp. salt
 • 350 gr god chokolade til overtræk (jeg bruger altid Callebaut)

Smør og sukker piskes sammen til det er helt blødt. Begge æg kommes i dejen og pisk til dejen er samlet. Tilsæt mælk, konditorfarve og mandelessens, og pisk igen.
Mel, bagepulver og vaniljesukker siede jeg ned i dejen, og vendte det rundt så der ingen klumper var.

Op i en lille bradepande (20×20 cm) med dejen.

Kagen bages i en 190 grader varm ovn i ca. 20 min.

Mens kagen køler af, kan smørcremen laves.
Kom kaffe, blødt smør, flormelis og salt i en skål og pisk, til det er en luftig men stiv creme. Er den for blød, kommer du mere flormelis i. Den skal kunne sprøjtes ud. Kom cremen i en sprøjtepose.

Når kagen er kold, stikkes ca. 4 store ringe ud. Mine var 7 cm i diameter. I midten brugt jeg en der var mindre, så der blev 4 ringe af kagen tilbage. De små stykker kan også bruges, og jeg lavede da også flere små kager ud af resten af kagen. De lignede næsten flødeboller.

Sprøjt nu små dutter/blomster/toppe hele vejen rundt på ringen, og en enkelt på de små kager.

Smelt chokoladen. Sæt kagerne på en rist, og overhæld med chokoladen. Lad kagerne tørre helt, inden de flyttes. Opbevares koldt til de skal serveres.

[/ingredients]

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter