• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Giftkager med kaffesmørcreme

Giftkager med kaffesmørcreme

Udgivet: 3. maj. 2020. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg laver normalt ikke de flotte konditorkager, simpelthen fordi, min tålmodig ikke rækker til det. Det med pyntning og sirlighed kniber det så gevaldigt med. Men i dag havde jeg bagt en tynd udgave af Giftkagen, hvor jeg ville forsøge mig med en meget nem og enkel kage. Min mand har godkendt den fuldt ud. Så vil du lave konditorkager der er super nemme, og smager fantastisk, så er det denne her du skal have fat i 🙂

 

[ingredients title="Ingredients"]
ca 4 store + 6 små kager

  • 150 gr blødt smør
  • 150 gr sukker
  • 150 gr mel
  • 2 æg
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl mælk
  • ½ spsk mandelessens
  • 1½ spsk grøn konditorfarveKaffecreme
  • 6 spsk kold kaffe
  • 100 g blødt smør
  • ca. 4 dl flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 350 gr god chokolade til overtræk (jeg bruger altid Callebaut)

Smør og sukker piskes sammen til det er helt blødt. Begge æg kommes i dejen og pisk til dejen er samlet. Tilsæt mælk, konditorfarve og mandelessens, og pisk igen.
Mel, bagepulver og vaniljesukker siede jeg ned i dejen, og vendte det rundt så der ingen klumper var.

Op i en lille bradepande (20x20 cm) med dejen.

Kagen bages i en 190 grader varm ovn i ca. 20 min.

Mens kagen køler af, kan smørcremen laves.
Kom kaffe, blødt smør, flormelis og salt i en skål og pisk, til det er en luftig men stiv creme. Er den for blød, kommer du mere flormelis i. Den skal kunne sprøjtes ud. Kom cremen i en sprøjtepose.

Når kagen er kold, stikkes ca. 4 store ringe ud. Mine var 7 cm i diameter. I midten brugt jeg en der var mindre, så der blev 4 ringe af kagen tilbage. De små stykker kan også bruges, og jeg lavede da også flere små kager ud af resten af kagen. De lignede næsten flødeboller.

Sprøjt nu små dutter/blomster/toppe hele vejen rundt på ringen, og en enkelt på de små kager.

Smelt chokoladen. Sæt kagerne på en rist, og overhæld med chokoladen. Lad kagerne tørre helt, inden de flyttes. Opbevares koldt til de skal serveres.

[/ingredients]

 

 

 

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

Danmark går øko-amok i uge 35

Bastogne småkager

Blommetærte og smukke minder

Figen-Karamel Konfekt

Laksefrikadeller

En weekend i smukt landskab

Havtorne-Sorbet med pang

Brændenælde-Frikadeller

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.