MADBLOG & LIVSSTIL

Koldbrygget Iste og lidt om Tønder Festival

Sponsoreret indlæg

I næste uge, skulle det efter sigende atter blive varme sommerdage. Her nede omkring Tønder, er der helt sikkert nogen, der er jublende glade, hvis det bliver tørt og sol i den næste uges tid. Der afholdes nemlig Tønder Festival. Jeg skal derud, og der vil komme både billeder og andet her på bloggen. Det der især, altså udover musikken, har min interesse, er at der er et væld af gode madtilbud. Der er alt, lige fra gourmetrestaurant til pølsevogn og fra rom & cigarbar til fadølsbar. Allerede nu er de første åbnet, og der kan bestilles bord på bla. Fiddlers Green, der server en 3-retters menu.

Noget rigtigt spændende er et Vadehavstelt, der er et  samarbejde mellem Tønder Festival, Sydvestjyske Smagsoplevelser og Nationalpark Vadehavet. Her kan man smage mange af vadehavets og de lokale produkter. Hvem kan sige nej tak til f.eks. Fanø Laks, Fanø Rejer og lokale oste, som Preben Madsen fra Herregårdskælderen laver?  Eller måske en Svinehund, Fårehund eller Hønsehund - som alle er gourmethotdogs? Det sidste lyder nu ret så spændende for en hotdogs elsker som mig.  Der vil selvfølgelig også være vadehavslam, lokalt pålæg, forskellige øl fra Fanø Bryghus og saft fra Vibegård. I løbet af festival dagene vil de forskellige kokke fortælle og give tips fra scenen i vadehavsteltet. Det bliver et spændende telt.
Ud over dette telt er der også en hel del andre gourmet steder. Dem vil jeg skrive om senere. Men er du ikke den heldige ejer af en billet til Tønder Festival, så skynd dig, der er stadig nogen at få, og de kan købes inde på deres hjemmeside. Der er nemlig også en masse rigtig god musik, og en super god festivalstemning.

Men selvom der allerede er mange der er ankommet på festivallens camping, bliver jeg hjemme endnu. Og jeg nyder søndagen i dag. I går satte jeg en kande te i køleskabet, så det var klar i dag og de næste dage. Hvis det da holde så længe. Jeg har valgt at koldbrygge teen, fordi jeg synes det trækker den bedste smag ud. Og det er også ret nemt. Iste kan laves på mange forskellige måder og alt efter hvilken te du bruger, også med forskellige smag. Jeg foretrækker dog en te med frugtstykker i, fordi det efter min mening giver den bedste smag. Men prøv dig bare frem.

1 liter vand
ca. 8-10 gram god te, gerne med frugt
1 spsk sukker, gerne rørsukker
evt. hyldeblomstsaft

Hæld det hele i en kande og sæt i køleskabet natten over. (Teen kan også kommes i en tepose.) Næste dag sies teen fra og isteen er faktisk klar.
Jeg vælger at smage til med lidt hyldeblomstsaft, for at give lidt mere smag og et par pynteblade i, er også rigtig lækkert. Og så selvfølgelig masser af isterninger.
Så er der en super lækker tørstslukker klar. Er du til sød iste, så rør bare lidt mere sukker i.

Så er det nu, at jeg vil smække benene op, åbne min bog og nyde min iste.

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *