Flammkuchen stammer fra området omkring Alsace og er en specialitet der. Faktisk er det bare en meget tynd pizza, som har et lag af cremefraiche, løg og skinke ovenpå, og altså ikke tomat og ost som på en pizza. Sidst jeg var i Flensborg, fik jeg en flammkuchen med æbler, og det var bare piv lækkert. Nu havde jeg også lige købt nogle lækre økologiske æbler, så det var jo nærliggende at bruge af dem.
Altså, hvis du ikke er doven som jeg er, laver du selv en pizzadej. Men jeg snød, og købte dejen. Det er super nemt, og der kan faktisk blive hele 2 flammkuchen ud af sådan en rulle, fordi den skal rulles så tyndt ud.
½ rulle pizzadej, eller noget hjemmelavet
ca. 3 spsk creme fraiche
3-4 æbler
kanel og sukker til drys
Ja andet skal der ikke bruges. Nemt og billigt ikk?
Start med at sætte din bageplade i ovnen ved 250 grader, og lade den stå der og blive varm indtil du skal bruge den.
Tag et stykke bagepapir, som passer i størrelsen med din bageplade. Rul pizzadejen tyndt ud på bagepapiret, så det næsten fylder det hele.
Smør en tyndt lag creme fraiche over hele dejen.
Skær æblerne over, fjern kernehuset og skær dem i helt tynde skiver, som fordeles ud over creme fraichen. Drys til sidst med lidt sukker og kanel
Tag den varme plade du af ovnen, og kom hurtigt bagepapir med flammkucken over på og så hurtigt ind i ovnen igen. Bages ca. 12-15 min, til bunden er sprød.
Den skal lige køle lidt, men jeg er næsten sikker på, at den er spist inden den er helt kold. Den smager også bedst lun 😉
Der kan bruges alle slags frugt, bare de ikke fugter for meget. Så bliver bunden ikke sprød, og det skal den altså være for at være god.
Ronald Frey
Super - thumbs up! 🙂
Jeg sender den traditionelle "husmor opskrift" til din mail, med nogle billeder og tips.
Hilsen
Ronald
Ronald Frey
Hej Ellen,
jeg har netop stiftet et firma, som beskæftiger sig med import og distribution af Flammkuchen. Vi tilbyder Flammkuchen bunde og start sæts til ølbar, vinbar og restauranter, med afsæt i lækker og bevidst madlavning til fælles spisning. I den forbindelse er jeg, selvfølgelig, nysgerrig hvor meget man ved, i Danmark, om denne fantastiske smags bærer. 🙂 Så faldt jeg over dit blog. Hvor fedt en blog! Og ja, som dessert med æble er den også lækker. Især når man flamberer den med Calvados eller Gran Manier! Prøv også med figener, gedeost og honning... En drøm!
En ting faldt mig dog i øjnene.
Lad mig sige det direkte, med alt respekt: Flammkuchen / Tarte Flambée har ikke ret meget at gøre med pizza. Måske formen, hvis man vil. 🙂
Dejen er uden gær, uden bagepulver, uden konserverings stoffer eller andre tilsætnings stoffer. Den laves med god hvedemel, vand, salt og lidt olie - intet andet. Flammkuchen skal være neutral i smag, en sprød bund med den typiske syrlige creme på. Bunden og cremen er, for så at sige, smags bærere. De fremmer smagen i næsten enhver topping man vælger at belægge den.
Det gør pizza ikke. Pizza er lækker på sit eget vis - men en helt anden madoplevelse.
Jeg byder gerne ind med opskrifter, inspiration eller, hvis du kommer i Københavns kanter, en prøvesmagning. 🙂
Med venlig hilsen,
Ronald
Ellen
Tusind tak for din gode forklaring.
Jeg lavede den udfra hvad jeg fornemmede da jeg smagte en sådan. Men kan høre jeg ikke har fået det hele med. Nu er jeg da nødt til at prøve igen, for det skal jo være korrekt 🙂
Selvom den med pizzabunden, der blev rullet mega tynd ud, også var god.
Du er meget velkommen til at gæsteblogge med en god opskrift her på bloggen.
Jeg kan kontaktes på info@jensens-madblog.dk
Kommer jeg til København, skal jeg helt bestemt rundt om dig og smage en rigtig Flammkuchen.
Hilsen Ellen