Flammkucken er en anderledes dessert - men smager fantastisk

Flammkuchen med Æbler

Flammkuchen stammer fra området omkring Alsace og er en specialitet der. Faktisk er det bare en meget tynd pizza,  som har et  lag af cremefraiche, løg og skinke ovenpå, og altså ikke tomat og ost som på en pizza. Sidst jeg var i Flensborg, fik jeg en flammkuchen med æbler, og det var bare piv lækkert. Nu havde jeg også lige købt nogle lækre økologiske æbler, så det var jo nærliggende at bruge af dem.

flammkucken-pizza-aebler-13
Altså, hvis du ikke er doven som jeg er, laver du selv en pizzadej. Men jeg snød, og købte dejen. Det er super nemt, og der kan faktisk blive hele 2 flammkuchen ud af sådan en rulle, fordi den skal rulles så tyndt ud.

½ rulle pizzadej, eller noget hjemmelavet
ca. 3 spsk creme fraiche
3-4 æbler
kanel og sukker til drys

Ja andet skal der ikke bruges. Nemt og billigt ikk?

flammkucken-pizza-aebler-03
Start med at sætte din bageplade i ovnen ved 250 grader, og lade den stå der og blive varm indtil du skal bruge den.
Tag et stykke bagepapir, som passer i størrelsen med din bageplade. Rul pizzadejen tyndt ud på bagepapiret, så det næsten fylder det hele.

Smør en tyndt lag creme fraiche over hele dejen.

Skær æblerne over, fjern kernehuset og skær dem i helt tynde skiver, som fordeles ud over creme fraichen. Drys til sidst med lidt sukker og kanel

Tag den varme plade du af ovnen, og kom hurtigt bagepapir med flammkucken over på og så hurtigt ind i ovnen igen. Bages ca. 12-15 min, til bunden er sprød.

Den skal lige køle lidt, men jeg er næsten sikker på, at den er spist inden den er helt kold. Den smager også bedst lun ;-)flammkucken-pizza-aebler-13.2
Der kan bruges alle slags frugt, bare de ikke fugter for meget. Så bliver bunden ikke sprød, og det skal den altså være for at være god.

flammkucken-pizza-aebler-11

Print

3 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*