MADBLOG & LIVSSTIL

Ribstærte med ris

Da vi den anden dag fik lyst til risengrød til aftensmad, blev vi egentlig enige om, at vi ikke fortalte det til nogen. Men der var jo en lille rest tilovers, som jeg lige skulle bruge, og nu hvor der næsten er modne ribs, måtte det blive til en ribstærte. Det minder om Højers Riskage, men denne her er helt uden fedtstof. Den kan spises til en kop kaffe, men også som dessert. Og den smager af SOMMER!

[ingredients title="Ribstærte med ris"]
6-8 personer i en tærteform

 • 400 gr kogt og afkølet risengrød
 • 2 æg
 • 6 spsk mel
 • 100 gr sukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 200 gr friske eller frosne ribs

Pisk æg og sukker skummende sammen med vaniljen. Pisk den kolde risengrød i en anden skål, så det ikke er en hård klump, og vend det i æggesnapsen. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen. Kom dejen i en bageform der er beklædt med bagepapir.

Bages ved 200 grader i ca. 40 min. Overfladen skal være gylden og føles lidt fast når man trykker på den.

Afkøl tærten lidt og servér med en god vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche. Tærten smager også godt kold, men er nu bedst lun.

[/ingredients]

Jeg har ikke ferie endnu, men om 1½ uge er det min tur til at holde 3 ugers sommerferie. Jeg glæder mig helt vildt til bare at lave ingenting. De 2 første uger skal jeg nyde her hjemme, ugen efter skal vi først op til vores søn og svigerdatter, som rejser 14 dage til Bali (hvem er ikke lige misunderlig), og skal passe deres lille dejlige mops, Bodil, et par dage. Men så drager vi også til Smuk fest i Skanderborg. Lige pludselig synes jeg ferien vil være alt for kort, den er jo slut når jeg kommer tilbage fra festival. Og den er slet ikke startet endnu. Nej, jeg glæder mig til ferien. Der kommer jo også lige en veninde aften på Restaurant Ros ind i ferien, og helt sikkert også andre spændende aktiviteter. Og så ved jeg også, at når jeg har været 3 uger væk fra arbejdet, savner jeg det alligevel.

Mere indhold til dig

2 reaktioner

 1. Du har virkelig mange interessante opskrifter, bl.a. denne, der engang må prøves.
  Men én ting morer mig dog i teksten ribstærte med ris: '6-8 personer i en tærteform'.
  Men du ville nok (som min kone) sige: 'Hold nu op, du ved jo, hvad jeg mener'.

  1. Mange tak for de pæne ord.
   Jeg forstår du synes de er interessante, når det vel nærmest er en kanibal opskrift med personer i tærteform 😉
   Måske jeg lige skal have det rettet.

   God jul til dig!

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *