MADBLOG & LIVSSTIL

Så er det ved at være tid til at få lidt ryddet op i madresterne. Vi skulle køre Jonas og Jeanne hjem i dag, hvor det også er Jeannes fødselsdag. Så det var nærliggende at bage lidt til kaffen. Det blev nu ikke til “bag”, men til en lidt alternativ reste kage.

Til 4 pers. skal der bruges:

200 gr god chokolade
4 spsk rørsukker
300 gr rugbrød – ikke for friskt og uden for store kerner

Fyld:
250 gr hindbær – frisk eller frosne
1 dl piskefløde
en rest ris ala mande.

Gør 4 små porcelænsskåle, kaffekopper eller hvad man nu ellers har, klar ved at lægge et stykke husholdningsfilm i dem hver – filmen skal hænge lidt ud over kanten.

Riv rugbrødet fint og bland med sukker på en tør kold pande. Varm panden og rist brødet over mellemvarme et kort øjeblik. Skru ned til laveste varme og rist og vend rugbrødet i 5 -10 minutter til det er tørt og sprødt. Stil til side.

Bræk chokoladen i mindre stykker og læg det i en gryde sammen med 1 spsk vand eller stærk kaffe og tænd for varmen på laveste trin. Lad chokoladen smelte uden omrøring. Bland med rugbrødet og fordel i skålene med en kniv dyppet i vand. Sørg for at der kommer en kant, så der danner sig en skål. Pas på, at der ikke bliver et for tykt lag i bunden – det fik jeg nemlig og blev lidt for meget.

 

Sæt skålene i køleskabet i mindst 30 minutter.

Lige før servering piskes fløden og blandes med resten af risen og mosede hindbær. Der kan bruges det man nu har lyst til, men hindbær er dejlig frisk til chokoladen.

Formene tages ud af køleskabet og med en smørekniv køres der rundt bag husholdningsfilmen for at løsne formene, derefter er de lige til at løfte ud.

Fjern filmen og sæt på tallerkener.
Kom fyldet i og server straks.

Der kan også tilsættes smagsstoffer eller nødder/mandler i stedet for rugbrød.

Jeanne havde ønsket sig en kagemand/kone, så det havde Jonas købt til hende – og jeg kan hilse og sige, at den smagte godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter