MADBLOG & LIVSSTIL

Ris alá Ostekage

Egentlig skal jeg slet ikke have dessert lige nu, men når der står en rest risengrød i køleskabet, som jeg jo ikke bare smider ud, hvad skal jeg så gøre? Jeg kunne selvfølgelig bage brød eller boller og komme det i, men altså, en dessert der smager som både risalamande og ostekage er nu meget bedre. Så det blev det til, men dog uden flødeskummet. Lidt blev der sparet på kalorierne. Og så skulle der selvfølgelig jordbærsauce og balsamico perler til.

Med smagen af risalamande og jordbær, står man lige midt imellem jul og sommer. Og det er ikke helt ved siden af, så desserten må være den helt rigtige i februar/marts måned. Tror nu også den er god i juni, hvor de søde jordbær kommer frem.

[ingredients title="Ris alá Ostekage"]
Portionen passer til 4 portionsanretninger

200 gr kogt og afkølet risengrød
150 gr neutral flødeost
1 god spsk creme fraiche 38 %
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
ca. 8 stk Oreo kiks
ca.40 gr smeltet smør
1 glas Balsamico Perler
hakket chokolade
evt. jordbærsirup
400 gr jordbær
ca 2 spsk sukker

Kom jordbær og de 2 spsk sukker i en gryde og varm landsomt op. Lad jordbærene koge sagte i ca. 5 min., eller indtil de er optøede. Si jordbær fra saften og lad det køle. Saften gemmes til en anden gang. Jordbær blendes så det bliver til en sauce. Er det friske jordbær, ville jeg nok i stedet jævne saften lidt og komme grovskåret jordbær i. Stil til side.

Del kiksene og skrab cremen ud, Kassér cremen og kom kiksene i en pose, og giv dem et par gode dask, så de bliver til grov rasp. Smelt smøret i en gryde og kom kikseraspen i. Der skal ikke være mere smør, en at kiksene lige hænger sammen. Tryk massen ud i 4 små forme (ca. 6-8 cm Ø).

Rør den kolde risengrød godt sammen med ost, creme fraiche, sukker og vanilje. Der må endelig ikke være klatter af ost tilbage. Det skal røres helt ud. Fordel ris-ostemassen oven på kiksebundene og stil det køligt til det skal bruges. Det er en god idé at komme lidt bagepapir under kiksebundene og evt. rundt i formen. Så er de nemmere at få ud igen.

Fordel lidt jordbærsauce i bunde af 4 desserttallerkener. Stil en ris alá ostekage i midten og drys med lidt hakket chokolade over. Fordel lidt balsamico perler over jordbærsaucen. Et blad eller to af citronmelisse vil pynte fint, og desserten er klar til servering.

Jeg valgte at komme halvdelen af min oste-ris masse i små kugleforme, komme dem i fryseren til de var let frosne og så trykke dem ud. Her har jeg ingen kiksebund under. Obs. de skal selvfølgelig stå lidt, så de er optøede inden de serveres. Næste gang vil jeg forsøge at overtrækker halvkuglerne med chokolade. Det tror jeg nemlig også vil være godt.

Et glas god portvin eller sherry vil være rigtig godt til desserten. Velbekomme!

[/ingredients]

Det blev da til en skøn dessert (til frokost) på sådan en ganske almindelig lørdag. 4 portioner dessert + 2 personer = mega mæt! Skulle man måske have gemt to til i morgen?

Det tror jeg slet ikke vi nåede at tænke på, for de var lige pludselig væk alle sammen.

Jeg har igen brugt balsamico perler fra Tang-huset. De giver jordbær et fantastisk modspil. Selv på nyplukkede jordbær er de et must.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *