MADBLOG & LIVSSTIL

Sommer og Iskager

Nøøj det er sommer,  30 grader i dag, men heldigvis ganske lidt blæst også. Det er lige i overkanten for mig, jeg sveder lidt. Så der drikkes en helt del vand og solbærsaft, men en enkelt is er det også blevet til, selvom den faktisk løber ned ad hånden inden man når at få den spist. Men under vores træ, der giver god skygge, er der dejligt at sidde og nyde lørdagen.
Det lykkedes mig også at skyde et par billeder af mine iskager, men det skulle gå hurtigt.

Iskagerne er super gode, og så kan du komme lige det is i, som du nu har eller synes smager bedst. Jeg er slet ikke i tvivl om, at de også smager godt med en frisk sorbetis imellem. Jeg brugte kokosisen jeg lavede for nogle dage siden.

Nøddekager
100 gr hasselnødder
100 gr rørsukker
½ dl æggehvide (ca. 1½ stk)

Hak nødderne fint, så der stadig er knas, men ikke hele nødder i.
Bland nødderne med sukkeret og med æggehvider (de skal ikke piskes først) og rør godt rundt, så det er en klistret masse.

På et stykke bagepapir, tegnes 12 cirkler (7 cm). Vend papiret om.
Fordel dejen på de 12 cirkler og tryk den ud så de er pæne runde og jævne. Det er en god idé, at have et glas vand ved siden af, hvor fingrene kan dyppes lidt i. Så bliver de nemmere at forme.

Bages ved 185 grader i ca. 10 min.

Afkøl kagerne. Blødgør isen, så den kan smøres ud på halvdelen af kagerne. Skal det være rigtig pænt, kan man sprøjte isen ud. Kom de andre ovenpå, og kom det hele i fryseren. Kanterne kan evt. rulles i nødder, chokolade, hindbær eller noget helt andet.
Familien vil blive henrykt, når der serveres iskager.

Fortsat varm og solrig lørdag, der lige passer til en is!

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *