MADBLOG & LIVSSTIL

Indeholder Affiliates Links

Nanna, som jeg kender fra min tid i Ballum, skrev den anden dag, på min facebookside, at hun gerne så en opskrift med Lemonade. Derfor slog det mig også, at jeg slet ikke havde en sådan på bloggen, og det går da ikke. Der skal være noget til at slukke tørsten på de varme dage. Når jeg tænker på drikke med citron, kommer jeg altid i tanke om de hvinende søde sodavand, som min mormor altid havde. Citronvand – men jeg kan simpelthen ikke få sådan en ned, så sød er den. Hun kunne godt li dem, måske fordi den ind imellem blev blandet med snaps, og så hed en “Flyver”. Jeg lader den drinks flyve, for det er ikke lige min smag. Jeg kan derimod godt li citronlemonade, der er lidt syrlig istedet for. Jeg valgt at komme lidt lime i også, for at give den lidt bedske smag.

citron-limonade-116-smallDen mørkeste saft, er koncentreret. Den lyse er blandet op med vand. Og den skal blandes op med vand, ellers er det altså for kraftig en smag. Jeg blander det 1 : 5, men det er helt op til dig selv, hvordan du vil have den. Da jeg havde blandet med vand og isterninger, skulle det lige prøves med ganske lidt rabarbersirup. Og hold da helt op, hvor det også er godt. Solbærsirup skal også prøves at blandes i, for det tror jeg også bliver en god lemonade.
citron-limonade-87-smallLemonade (ca. 6 dl koncentrat)
4 citroner
1-2 Lime
1 dl sukker
1 dl vand

Pres citroner og lime og kom saften i en gryde. Tilsæt sukker og vand og lad det stå over varmen, indtil sukkeret er helt smeltet. Rør lidt i det, så smelter det hurtigere.
Sæt nu saften til afkøling.

Og så er koncentratet faktisk færdig.

Nu skal det blandes op med vand, i det forhold du finder passende. Er det for surt, tilsættes mere sukker. Meget and giver en lemonade med ikke så meget smag, og lidt vand giver en kraftig, let syrlig lemonade. Serveret med masser af isterninger, er det en fantastisk tørst slukker til både store og små,

De store kan nemt komme lidt gin i, og har så en lækker drinks.

citron-limonade-97-smallEr du slet ikke til citron og det syrlige, findes der mange gode juice opskrifter på nettet. Det er bare med at søge. De kan kombineres i det uendelige og smager også fantastisk i sommervarmen.

citron-limonade-91-small

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter