MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg har lige været på havevandring i min have. Ja ja, den er ikke så stor, men derfor er det jo hyggeligt alligevel at gå en tur i den. De fleste grøntsager i køkkenhaven er nu brugt og jeg har, for noget tid siden, sået olieræddike og vintervikke for at give jorden næring. De gror rigtig godt, og det er også smukt at se på, istedet for nogle tomme højbede. I det ene bed er der dog stadig rødbeder og så min rabarberplante. Skovsyren har også bredt sig godt, og den er der også stadig.

kokkenhaven-04-2
Vintervikke
Olieræddike
Olieræddike

Drivhuset derimod er ved at være et kedeligt syn. Tomater og agurker er halvvisne, og det er vist snart så vidt de skal helt væk. Men de har også ydet sit i løbet af sommeren. Tilbage er mine Ananaskirsebær som ikke er modne endnu. Men der er mange bær på i deres små hylstre.

Ananaskirsebær
Ananaskirsebær
Sorte tomater - smager fantastisk
Sorte tomater – smager fantastisk

Krydderurtebeddet leverer stadig masser af grønt og smag til maden. Og gør det et godt stykke tid endnu. Det bliver også svært at undvære lige at kunne hente lidt smag og pynt ind.

Kinesisk purløg, som snart smider frø
Kinesisk purløg, som snart smider frø

Så er der selvfølgelig blommetræet, som er blevet godt beskåret. Det gjorde helt ondt på mig, men jeg ved jo det er nødvendigt for at få store blommer. Nu kan jeg så bare ikke lige nå dem længere, men må vente til de kommer ned til mig. Og det kommer de helt sikkert.

Desværre går vi jo imod den tid, hvor haven efterhånden visner ned for at værne sig mod vinteren, og så vågner op igen til foråret. Så det er med at nyde det sidste af det grønne nu.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter