Nissernes Marcipanknas

Fredag aften fik jeg pludselig en idé til noget konfekt, og det skulle helst afprøves her og nu.  Jeg havde rugbrød, karamel og marcipan i tankerne da jeg gik i gang, og synes faktisk resultatet blev ret godt. Næste gang vil jeg komme lidt appelsin skal i også, for at få lidt bitterhed med ind.

Nissernes Marcipanknas
250 gr marcipan
35 gr smuldret rugbrød uden skorpe og kerner
50 gr finthakkede mandler
4 spsk rørsukker
1 spsk glukose sirup

Chokolade til overtræk
Pynt

Sukkeret smeltes langsomt på en pande. Gå ikke fra det, pludselig går det hurtigt. Når det  er smeltet og brunt, kommes 1 spsk glukose i sammen med rugbrød og mandler. Rør rundt, så karamellen sætter sig godt på fyldet.
Kommes op på et stykke bagepapir og ligger og køler af.

Når det er afkølet,  smuldres det let og kommes i marcipanen. Ælt det godt sammen til en fast masse.
Trilles til små kugler, som overtrækkes med chokolade og pyntes efter julehumøret.

Smager fantastisk til en kop god kaffe!

    

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*