MADBLOG & LIVSSTIL

Indlægget indholder affiliateslinks.
Så er vi startet på julemåneden. Jeg er ikke rigtig kommet i julehumør endnu, men mon ikke det kommer en af dagene? I dag fandt jeg kassen frem med julepynten, og der havde vist været besøg i kassen. Ikke at der var gnavet i noget, men en enkelt lille mus havde efterladt et par klatter. Katten har nok jaget den på flugt.
Men nu er der så kommet ganske lidt ind i stuen, og kalenderlyset skaber også hygge sammen med adventsdekorationen. Jeg har besluttet mig for, at weekenden skal bruges på julerier i køkkenet. Og ja, det bliver med fuld knald på julesangene 😉

I dag, da jeg skulle lave aftensmad, kom der også et lille drys jul på toppen. Og det smager ret godt, kanel og kartoffelmos sammen. Jeg har før lavet fyldte kartofler med pesto fra Mad & Boligs side med spændende opskrifter, men denne gang ville jeg prøve at komme kød i også.

fyldte-kartofler-mos-shephardspie-33Fyldte Kartofler
4 store bage kartofler
400 gr hakket oksekød
1 stort løg
1 porre
2 gulerødder
1 lille dåse tomatpure
lidt smør til gryden
1 dl vand
1-2 spsk Hp-sauce
1 spsk paprika
1 fed hvidløg
salt og peber

50-100 gr smeltet smør
en lille sjat mælk
salt og peber
Kanel

fyldte-kartofler-mos-shephardspie-22
Start med at skrubbe kartoflerne godt. Tør dem og læg dem i en 200 grader varm ovn til de er møre. Mine kartofler var meget store, så de skulle have en time.
I mens kan fyldet laves.
Svits løg i tern i en gryde med smør, kom porren der er skåret i skiver ved og lad dem tage lidt farve. Ikke brune, men kun lige så du kan ane de har skiftet farve.
Tag løg og porrer op, og brun kødet godt, inden du tilsætter porrer og løg. Gulerødder i små tern, tomatpure, vand, hp-sauce, paprika og 1 fed hvidløg (finthakket) kommes ved og det simrer 10 min. Smag til med salt og peber.

fyldte-kartofler-mos-shephardspie-26
Når kartoflerne er møre, tages de ud og der skæres et lille låg af dem. Udhul forsigtigt kartoflerne, men pas på ikke at komme for tæt på skallen, så der går hul. Drys en anelse salt i kartoffelskallen og fyld med kødblandingen.
Kartoffelindmaden kommes i en skål sammen med smeltet smør og lidt mælk, mens der piskes godt til en ikke for blød kartoffelmos. Smag til med salt.

Top nu kartoffelmos op på kartoflerne med kødfyldet og giv dem et lille drys kanel – det er jo jul! Efter jul kan du drysse med lidt revet ost.
Sættes tilbage i ovnen – evt. under grill – til de er let brunede.

Servér en god salat til.

Velbekomme!

fyldte-kartofler-mos-shephardspie-33

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter