Røget Laksetatar

Røget Laksetatar

Lakesalat-1

En skøn forret, som faktisk intet har med tatar at gøre. Rigtig laksetatar er med rå, fersk fisk. Men jeg fandt en laksetatar hos Kokkekniven, som så spændende ud. Jeg har tilrettet den efter min egen smag.

Laksesalat-2150 gr røget laks
1 lille rødløg
½-1 dl. creme fraiche
10 kapers
purløg og dild
2 avocado
salt og peber
økologisk citron

Hak laksen med en kniv, og kom den i en skål sammen med finthakket løg og hakkede kapers. Rør creme fraichen i og smag til med purløg, salt og peber samt ganske lidt citronsaft.
Sæt det i køleskabet, og lad det stå og trække i en times tid.

Skær avocadoen i tynde skiver, læg et par kviste dild ved og overhæld med citronsaft.
Lad også det trække til servering.

Laksetatar

Tag avocadoskiverne op og anret dem i rosetter på 4 tallerkener.
Laksetataren formes med en ske til 4 kugler, æg eller hvad du synes, og lægges ovenpå avocadoen.
Riv lidt citronskal hen over og pynt med grønt.

Print

6 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*