• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Drikke » Iskaffe

Iskaffe

Udgivet: 4. aug. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg er en stor kaffedrikker, men når der som nu, er 30 graders varme, kniber det med lysten til varme drikke. Men kaffen skal jeg ikke undvære af den grund, for en iskold kaffe smager fantastisk godt når det er varmt, og man sidder med fødderne i fuglebadet godt i skyggen under parasollen.

Kaffe er usundt!  - Ja det har jeg hørt mange gange, men holder mig til et citat jeg så i et blad en gang: "3 kopper kaffe om dagen, gør dig sundere". - Jeg drikker mere end 3 kopper om dagen, så jeg må da være mega sund, - eller?

Lige meget hvad, så smager iskaffen godt, og så går sjatten der står tilbage i termokanden heller ikke til spilde.

ISKAFFE
2 tsk kaffesirup
2 tsk farin
4 dl stærk kaffe
1-2 dl mælk
isterninger, gerne lavet af kaffe

Lav en god stærk kaffe, eller tag den halvlunkne fra termokanden. Bland med farin og rør, indtil farinen er rørt helt ud. Stil kaffen koldt til den skal bruges.

I et glas kommes kaffesirup og den kolde kaffe med sukker. Røres lidt rundt, så det blandes.
Mælken steames . Jeg bruger min Bamix med den runde plade, til at piske mælken op til skum. Hældes over kaffen.
Kom isterninger i.

Jeg har lavet isterninger af kaffe, så smagen bliver forstærket når de smelter.

Kom et par sugerør i og servér under parasollen!

Mål er ca. mål. Prøv dig frem, og brug det du bedst kan lide. Iskaffen bliver bestemt ikke ringere af, at der kommer en klat vaniljeis i, istedet for mælkeskum. Eller måske en lille sjat hvid rom, hvis det er til voksne.

Mere inspiration

  • Zinfandel min foretrukne vin
  • Sommerdrink med Fersken, Gin og Bobler
  • Fersken Gin & Tonic
  • Cold Irish Coffee

Se mere indhold på bloggen

Forår - det kribler og pibler

Torskerulle med Gulerodspuré

Hvedeknopper og Bededag

wok med svinekød, kokosmælk og nudler

Wok med svinekød, kokosmælk og nudler

Første Madplan i 2014

Salat fra haven

Fødevareministeren skal i samråd om øko-forslag

Weekend-starter

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.