Iskaffe

Jeg er en stor kaffedrikker, men når der som nu, er 30 graders varme, kniber det med lysten til varme drikke. Men kaffen skal jeg ikke undvære af den grund, for en iskold kaffe smager fantastisk godt når det er varmt, og man sidder med fødderne i fuglebadet godt i skyggen under parasollen.

Kaffe er usundt!  – Ja det har jeg hørt mange gange, men holder mig til et citat jeg så i et blad en gang: “3 kopper kaffe om dagen, gør dig sundere”. – Jeg drikker mere end 3 kopper om dagen, så jeg må da være mega sund, – eller?

Lige meget hvad, så smager iskaffen godt, og så går sjatten der står tilbage i termokanden heller ikke til spilde.

ISKAFFE
2 tsk kaffesirup
2 tsk farin
4 dl stærk kaffe
1-2 dl mælk
isterninger, gerne lavet af kaffe

Lav en god stærk kaffe, eller tag den halvlunkne fra termokanden. Bland med farin og rør, indtil farinen er rørt helt ud. Stil kaffen koldt til den skal bruges.

I et glas kommes kaffesirup og den kolde kaffe med sukker. Røres lidt rundt, så det blandes.
Mælken steames . Jeg bruger min Bamix med den runde plade, til at piske mælken op til skum. Hældes over kaffen.
Kom isterninger i.

Jeg har lavet isterninger af kaffe, så smagen bliver forstærket når de smelter.

Kom et par sugerør i og servér under parasollen!

Mål er ca. mål. Prøv dig frem, og brug det du bedst kan lide. Iskaffen bliver bestemt ikke ringere af, at der kommer en klat vaniljeis i, istedet for mælkeskum. Eller måske en lille sjat hvid rom, hvis det er til voksne.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*