MADBLOG & LIVSSTIL

Mad i ovn - og hvidløgsflutes

 

Kender du det, at du pludselig kan have en periode hvor du bare er træt og du har svært ved at overskue selv små ting? Det er som om, det kommer lige ud af den blå luft, - eller måske nærmere af den grå og regnfulde luft. For sådan har vejret jo været i dag. Men altså, sådan en periode har jeg lige nu.
Det er rigtig irriterende, når jeg nu helst vil have styr på det hele. Nogen fortæller mig, at jeg bare skal slappe lidt af og tage den med ro. Men hvad er det for noget?

Men nu var det aftensmaden, og den slap jeg ret så nemt om ved i dag. Jeg elsker mad der tilberedes i ovnen. Alt i et fad, ind i ovnen og ud kommer hele aftensmaden lige til at servere. Så var der lige et halv flutes fra i går som skulle bruges, og lidt salat skulle der jo også til. Men hurtigt og nemt var det. Og det blev godkendt af gemalen.

[ingredients title="Mad i ovnen"]

 • 500 gr hakket oksekød
 • 1 spsk fiskesauce
 • 2 spsk soya
 • 1 tsk spidskommen
 • 2 fed hvidløg (vi kan godt lide hvidløg)
 • 1 tsk ingefær
 • 1 tsk koriander
 • salt og peber
 • olie til at stege i
 • 1 squash eller 3 store kartofler
 • Bechamelsauce
 • evt. lidt revet ost

Kom kødet i en pande med olie og brun det godt mens du skiller det lidt. Ligesom til kødsauce. TIlsæt krydderier, soya og fiskesauce og lad det koge helt ind, så vædsken er væk. TIlsæt porrer der er skåret i skiver/ringe og brund dem med ganske kort, indne panden tages af varmen.

Squash skæres i land tynde skiver. VIl du have retten lidt mere fast, kan du bruge kartofler i tynde skiver. De suger istedet for at afgive vædske.

Lav en sauce efter opskriften her.
I et smurt fad lægges først et lag squash/kartofler, så kød og endelig sauce. Gentag og slut med saucen. Så kommer det super nemme - sæt fadet i en 200 grader varm ovn, i ca. 40 min. Du kan evt. drysse revet ost over retten de sidste 15 min, så det når at smelte uden at branke.

Jeg havde jo den halvtørre flutes, som jeg skar i skiver, kom smør og hvidløgssalt på og de kom med i ovnen ca 10 min. Så var der nemlig hvidløgsflutes til.

Server også gerne en salat til.

[/ingredients]


Det er så mega nemt at lave hvidløgsflutes af noget tørt brød, og det smager mange gange bedre end dem du købe.


Jeg er ret vild med blomsterne på min kinesiske purløg. De er både flotte, dufter godt og smager lige så godt. Smagen er af hvidløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *