• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Karameller med pistacienødder

Karameller med pistacienødder

Udgivet: 18. dec. 2011. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 8. feb. 2023.

Ingredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 120 g økologisk smør
  • 2 spsk økologisk honning
  • 150 g rørsukker
  • fyld: hakkede pistacienødder uden salt

 

Så er alt klar til at gå igang

Smelt alle ingredienserne (ikke fyldet) langsomt sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst, mens du rører konstant. Herefter skrues der op for varmen -  bliv ved med at røre  det i ca. 10 min. Massen skifter farve, men det går hurtigt, og det må ikke blive for mørkt. Pas på, det er fantastisk varmt, så smag ikke på noget som helst undervejs her.

Tages af varmen og tilsættes fyldet. Man kan bruge hvad man har lyst til. Hældes i en form der er foret med bagepapir. Efter mindst 4 timer i køleskabet, kan karamellerne skæres ud.

Det er en god idé at pakke dem ind enkeltvis, da de ellers nemt bliver lidt fedtede når de står i varmen.

Jeg fik lyst til at overtrække nogle af dem med chokolade. Og det blev de absolut ikke dårligere af. Rigtig gode karameller, som jeg også vil prøve at tilsætte lakridspulver.

 

Så er der karameller til jul.

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Hyldebærtoddy der varmer

Yoghurtis og marinerede jordbær

Finskbrød med bygmel

Sund og nem Chokolademousse

Laksesalat med Rygeost

Laksesalat med rygeost og æble

kødboller med tomatsauce lady og vagabonden pastaret

Kødboller med tomatsauce - Lady og Vagabonden opskrift

Luftige Fastelavnsboller

Sidste feriedag

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Nada Cay

    december 19, 2011 at 5:38 pm

    Mums - de ser gode ud....;-)

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.