Karameller med pistacienødder

Ingredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 120 g økologisk smør
  • 2 spsk økologisk honning
  • 150 g rørsukker
  • fyld: hakkede pistacienødder uden salt

 

Så er alt klar til at gå igang

Smelt alle ingredienserne (ikke fyldet) langsomt sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst, mens du rører konstant. Herefter skrues der op for varmen –  bliv ved med at røre  det i ca. 10 min. Massen skifter farve, men det går hurtigt, og det må ikke blive for mørkt. Pas på, det er fantastisk varmt, så smag ikke på noget som helst undervejs her.

Tages af varmen og tilsættes fyldet. Man kan bruge hvad man har lyst til. Hældes i en form der er foret med bagepapir. Efter mindst 4 timer i køleskabet, kan karamellerne skæres ud.

Det er en god idé at pakke dem ind enkeltvis, da de ellers nemt bliver lidt fedtede når de står i varmen.

Jeg fik lyst til at overtrække nogle af dem med chokolade. Og det blev de absolut ikke dårligere af. Rigtig gode karameller, som jeg også vil prøve at tilsætte lakridspulver.

 

Så er der karameller til jul.

Print

One Comment

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*