MADBLOG & LIVSSTIL

Det blev til en søndag i havens tegn. Jeg var også i køkkenet, for at eksperimentere med en forret eller en let forårsret. Da den var færdig og blevet fotograferet, satte vi os på terrassen med en RÅ hver, og delte retten. Det var ret hyggeligt at spise i haven igen.


Gemalen er ved at lave krydderurtebedet om, så urterne bliver plantet i store baljer istedet for. Så har jeg lidt mere styr på dem, – især citronmelisse og mynte vil gerne brede sig helt uhæmmet.
Nogle af de gamle krydderurter blev kasseret og nye er indkøbt. Så vil der atter være duftende lækre krydderurter på terrassen, lige uden for køkkenvinduet, og lige til at plukke.

Mine blomkål, er også blevet store, og mangler i den grad at blive plantet enkeltvis over i potter. Jeg er startet, men jorden slap op, og der er stadig mange. Også mange flere end jeg kan bruge. Og det gør så ondt at skal kassere nogen af dem, men jeg kan jo ikke plante 50 blomskålsplanter.

I går var vi, som jeg tidligere har nævnt, i Kolding, hvor vi købte lidt planter. Det var bla. disse skønne bellis, der ikke kan komme ud endnu, men står og pynter i drivhuset, sammen med flere andre planter. Der kom også krydderurter med hjem.

Som I sikkert også husker, nævnte jeg i går nogle små kager, som jeg lavede helt tilbage til mine børns dåb. Det er godt nok mange år siden, men jeg husker dem stadig og opskriften har jeg også stadig. Hvor den stammer fra, ved jeg faktisk ikke. Men jeg ved, at de smager mega skønt.

Faktisk kan man variere dem lidt. Nogen gange har jeg bare rørt det hele sammen, uden at piske æggehvider først. Andre gange bliver æggehvider og sukker pisket, for derefter at tilsætte nødder. Det giver lidt forskellige udgaver. Men absolut super gode begge.

[ingredients title=”Mandelkager med Smørcreme”]
40 stk (20 sammenlagte)

100 gr mandler (ikke smuttet) – hasselnødder kan også bruges
100 gr sukker
½ dl æggehvider

Fyld:
150 gr blødt smør
3 æggeblommer
120 gr flormelis
2 tsk cacao
2 tsk kaffegrums eller 1 tsk kaffepulver

Hak mandlerne fint, men ikke til mel. Bland mandler, sukker og æggehvider godt, uden at piske.
På bagepapir afsættes med en teske ca. 40 små runde klatter. Der skal være lidt afstand, så de ikke flyder sammen. Bag dem ved 180 grader i ca. 10 min. eller til de begynder at tage lidt farve. Lad dem afkøle helt inden de lægges sammen.

Kom alle ingredienser til fyldet i en skål og kør med håndmikseren til det er en let og luftig creme. Kom cremen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på halvdelen af kagerne. Den anden halvdel lægges over og trykkes let sammen, så cremen når ud til kanten.

Vil du have dem sprøde, skal de serveres inden for kort tid. Kan du som jeg, også lide de er lidt seje, kan du sætte dem i køleskabet til de skal spises.

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter