Friteret æg på biksemad

Friteret æg på biksemad

Biksemad-1

Biksemad kender alle, men friteret æg er vist nyt for mange. Det var det i hvert fald for mig, men det så meget spændende ud da jeg så det på Sjønnes blog, så det skulle prøves. Sjønne serverede det som forret, men jeg valgte så til biksemad. Og på en ganske almindelig torsdag, hvor menuen var en gang ganske almindelig gang biksemad, blev det til en spændende og sjov ret.
Jeg var meget spændt på, om der ville gå hul på æggene når de kom i frituren, men der var slet ingen problemer.

Halvt-aeg

Biksemaden vil jeg ikke beskrive, den kan alle lave.

Æggene blev kogt i 5 min., og herefter lagt i koldt vand. Jeg bankede forsigtigt æggene, så skallen revnede, og lagde dem igen i vand. Så synes jeg det er nemmere at pille dem, for de skal pilles meget forsigtigt.
Vend de pillede æg i først mel, så i 1 æg der er pisket sammen og til sidst i rasp.
Lad dem ligge og vente, mens olien varmes op.
Kom æggene forsigtigt i olien (180 gr) og lad dem blive flot lysebrune. Det tar lidt tid.
Drys salt over dem inden servering.

Biksemad-friteret-aeg

Halvt-aeg-500

Print

7 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*