• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Friteret æg på biksemad

Friteret æg på biksemad

Udgivet: 24. jan. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Biksemad kender alle, men friteret æg er vist nyt for mange. Det var det i hvert fald for mig, men det så meget spændende ud da jeg så det på Sjønnes blog, så det skulle prøves. Sjønne serverede det som forret, men jeg valgte så til biksemad. Og på en ganske almindelig torsdag, hvor menuen var en gang ganske almindelig gang biksemad, blev det til en spændende og sjov ret.
Jeg var meget spændt på, om der ville gå hul på æggene når de kom i frituren, men der var slet ingen problemer.

Biksemaden vil jeg ikke beskrive, den kan alle lave.

Æggene blev kogt i 5 min., og herefter lagt i koldt vand. Jeg bankede forsigtigt æggene, så skallen revnede, og lagde dem igen i vand. Så synes jeg det er nemmere at pille dem, for de skal pilles meget forsigtigt.
Vend de pillede æg i først mel, så i 1 æg der er pisket sammen og til sidst i rasp.
Lad dem ligge og vente, mens olien varmes op.
Kom æggene forsigtigt i olien (180 gr) og lad dem blive flot lysebrune. Det tar lidt tid.
Drys salt over dem inden servering.

 

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Squashpasta med persillepesto

Bøf med farverig sovs

Surrib - efter min fars opskrift.

Kartoffelsalat med Persillepesto

Kabalens Honningkage

Rosenkålssalat

Lysegrønne Is

Flødehapser med tang

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Cathrin

    februar 17, 2013 at 2:51 pm

    Rigtig fin idé.
    Nu er jeg ikke jordens mest tålmodige menneske - og det med at pille friske æg, der kun er kogt i 5 min. er slet ikke mig.
    Så jeg har prøvet at pochere æggene i stedet for (har egne, flittige høns og derfor adgang til helt friske æg).
    Jeg gav dem 2 min., kølede dem lidt ned i koldt vand og derefter panerede og stegte jeg dem. Og de blev bare gode.

    Svar
    • Ellen

      februar 17, 2013 at 7:16 pm

      Jeg vil give dig helt ret i, at friske æg kræver tålmodighed, så din idé med at pochere dem er da super god. Det vil jeg prøve næste gang.

      Tak for forslaget.

      Hilsen Ellen

      Svar
  2. Ellen

    januar 28, 2013 at 4:22 pm

    Ahh Søren, du jokker lige i et ømt punkt der....... 😉

    Jeg har ikke fået den lavet, og vil istedet finde en billig en. De koster jo ikke mere end et par hundrede kroner. Så billederne er taget på køkkenbordet, med et hvidt pudebetræk om lampen, for at give lidt blødt lys.

    Hilsen Ellen

    Svar
  3. GASTROmad

    januar 28, 2013 at 4:12 pm

    Ser supe godt ud :-). Har du taget billederne i din fotokasse?
    /Søren

    Svar
  4. Ellen

    januar 25, 2013 at 7:43 am

    Mange tak skal I have. Bliver jo helt stolt, når to som jer synes det er flot.

    God weekend!

    Svar
  5. Sjønne

    januar 24, 2013 at 8:55 pm

    Virkelig flot highend-biksemad!

    ...og tak for linket 😉

    Svar
  6. Anders Damm Gastromand

    januar 24, 2013 at 6:28 pm

    Meget smukt!! 🙂

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.