MADBLOG & LIVSSTIL

Karamelliseret svinekød

I weekenden har vi besøg af Jonas, Jeanne og lille Bodil (mopsen). Så i aftens da de kom, skulle vi rigtig hygge. Jeg havde lavet Agurkesuppe til forret og Jordbærkage til dessert. Ind imellem fik vi en lækker og meget smagskoncentreret omgang karamelliseret svinekød. Jeg kan ret godt lide kokosmælk, så det kom også i, selvom det ikke er helt rigtigt efter de vietnamesiske opskrifter. Men det smager super godt. Smagen er, som den også skal være, lidt til den salte side. Men ikke for meget.

[ingredients title="Karamelliseret Svinekød"]
3-4 personer

  • 500 g svinekød i tern
  • 3 spsk fiskesauce
  • 2 spsk soja
  • 3 spsk ahornsirup
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk koriander eller frisk
  • finthakket lille chili - kan udelades
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm  ingefær / 2 tsk ingefær (krydderi)
  • 1 dåse kokosmælk (stor)
  • peber
  • 1 peberfrugt
  • ¼ spidskål
  • frisk koriander til pynt - persille kan også anvedes, hvis du ikke er vild med smagen af koriander.

Hak hvidløg og riv ingefæren fint, og bland med soja, fiskesauce, chili, olie og sirup. Skær kødet i strimler eller tern og bland dem i marinaden. Stil det hele i køleskabet mindst et 1 time.

Varm en pande op, og steg kød med marinade, indtil væden er helt fordampet og kødet har taget farve. Kom kokosmælk ved, og lad det koge til kødet er mørt, og kokosmælken er næsten helt væk. Bliver det for tørt inden kødet er mørt, kan der tilsættes mere kokosmælk eller lidt vand. Kødet må gerne være fugtigt, karamelagtigt og lidt brunt når det er færdigt, men ikke som sådan være noget sauce. Pas på, kokosmæk kan brænde lidt på, så rør af og til i det.

Når kødet er mørt, kommes peberfrugt i strimler i sammen med spidskål i tynde strimler, og det vendes rundt. Kom en masse grønt på toppen inden servering.

Servér retten med jasmin ris, salat og måske et par halve æg på toppen.

 

[/ingredients]

Tidligere har jeg også serveret det karamelliserede kød med en let syrlig salat med gulerødder, som også er godt til.

 

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *