MADBLOG & LIVSSTIL

Fredag eftermiddag, solen skinner, der loves en fantastisk weekend og i butikken sælges de flotteste røde jordbær. Så kan jeg ikke lade være med, straks at tænke, at nu må der bages en sommerkage til at fejre weekendstarten med. Jeg har før lavet en kagebund med tuc kiks, og det er også lige det jeg gør igen. Så kender du den ikke, må du altså prøve den. Tuckagen er både nem og hurtig at lave og så smager den fantastisk godt. Mandlerne kan nemt udskiftes med hasselnødder, og der kan også kommes grofthakket chokolade i bunden hvis det lige er det du har lyst til. Det, der gør kagen så dejlig, er at den er luftig og samtidig lidt sej i krummen.

Alt imens jeg sidder i solen og skriver indlægget, kan jeg høre den festligste musik fra Open Air koncerten i vores by. Her er der nemlig byfest i weekenden, så der rigtig liv.


Nu kunne jeg jo godt bare linke til det andet sted på siden, hvor jeg har lavet kagen. Men dels vil der mangle lidt her, og du skal til at bladre rundt på siden midt i at du bager, og dels er der mega dårlige billeder der. De er fra den gang, hvor jeg startede med at blogge. Der er da sket lidt siden, med mine billeder.

[ingredients title=”Sommer Tuc-kage”]

 • 3 æggehvider
 • 1 tsk citronsaft
 • 2 dl. sukker
 • 1 pakke Tuc kiks (100 gr)
 • 70 gr. marcipan
 • 70 gr. hakkede mandler eller hasselnødder
 • 1 tsk bagepulver
 • ½ fløde pisket til skum
 • jordbær, blåbær, ribs eller hvad du har lyst til

Start med at piske æggehviderne helt stive. Så tilsætter du 1 tsk citronsaft, og roligt lidt og ad gangen kommer du sukkeret i. Pisk indtil det bliver en sej marengs.

Knus kiksene fint, hak mandler eller nødder fint, riv marcipanen og bland alle 3 dele med med bagepulver. Kom blandingen i marengsmassen og vend det rundt så det bliver fordelt.

Kagen bages i en springform (20 cm) eller en som jeg gjorde her, i en aflang bageform. Beklæd alle sider med bagepapir inden du kommer dejen i. Så er det meget nemmere at få den ud igen.

Tuc kagen bages i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 – 25 min.

Når kagen er afkølet kan du pynte den med flødeskum og de friske bær der findes lige nu. Flødeskummet kan også tilsættes lidt smag, som f.eks. lidt vaniljesukker eller et par tsk. Hyben-æble sirup.

[/ingredients]


Kagen blev delt med vores søde naboer, og de var ret så begejstrede for den. Hvem kan også sige nej tak til et stykke af sommeren?

print

6 reaktioner

  1. Hej Marianne
   Jeg har ikke selv prøvet, men der skulle ikke være noget i vejen for, at den kan fryses uden pynt.
   Jeg kunne endda forestille mig, at den bliver bedre af det 🙂
   God sommer til dig 🙂

 1. Ser så lækker ud, den skal da prøves.
  Går ud fra at det er en brødkorn du har brugt, har du nogen anelser om hvor mange liter den er på?
  God weekend ?

  1. Hej.
   Ummm ja den er rigtig god. Jeg har bagt den i en aflang tærteform (ca. 10 x 30 cm), men den kan også bages i en tærteform / lagkageform (ca. 20 cm).
   Også dejlig weekend til dig.
   Hilsen fra Ellen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter