MADBLOG & LIVSSTIL

Den anden dag kom min arbejdsgiver direkte fra købmanden, og  fortalte om lækre smagsprøver på krydderkage, som han havde fået der nede. Mums jeg kunne næsten dufte julen. Så da jeg kørte hjem, bestemte jeg mig for at bage en kage, som altså blev en Krydderkage. Jeg brugte opskriften bag på den brune bagepulver, som skulle i dejen. Opskriften tilrettede jeg  så den fik mere smag og også blev mere fugtig. Jeg valgte kun at komme hakkede mandler i,, men til jul skal der helt sikkert valnødder og syltede appelsinskaller i, så den bliver rigtig julet. Og så bliver hele kagen sikkert overtrukket med chokolade. Men i dag får i den jeg fik lavet denne gang.

Krydderkage ala Engelsk Søsterkage
med tilrettelser…
200 gr blødt smør
250 gr farin
2 økologiske æg
400 gr hvedemel
1 brev (16 gr) brunt bagepulver
1 tsk vanilejsukker
1 tsk kanel
1 tsk nelliker
2½ dl mælk
4 spsk hokkaido/gulerodsmarmelade
50 gr hakkede mandler

Rør smør og farin sammen. Pisk æggene i et ad gangen, og når de er pisket godt sammen med smør og sukker, kommes marmeladen i (æblemos kan bruges istedet for marmeladen).
Bland hvedemel, vanillesukker, kanel og brunt bagepulver og si det i dejen skiftevis med mælk. Vendes godt rundt i dejen.
Bland de hakkede mandler i dejen.

Hældes i en smurt sandkageform (eller 2 små) og bag den/dem ved 180 gr i ca 60 min.

Lad formene stå 10 min efter de er kommet ud af ovnen, inden de forsigtigt vendes ud. Kagen skal køle helt af, inden den skæres i skiver.

Jeg synes de lige manglede lidt fugtighed, så derfor kom jeg kagerne i formene igen, prikkede dem lidt med en syl og hældte et par spsk stikkelsbærsaft over. De trak hurtigt saften til sig, og kagerne fik en helt fantastisk god smag. Og de holder sig frisk i flere dage.

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter