MADBLOG & LIVSSTIL

I en tid, hvor vi ganske stille nærmer os den hektiske julemåned, er de nemme og hurtige middagsretter velkomne. Krydrede kødboller (Meatballs), som kan krydres med det man har, hører til de retter, man hurtigt kan sætte på bordet. Kødbollerne er en mellemting mellem kødboller og frikadeller, blot med et twist, og man kan med held også anvende svinekød istedet for oksekød.


Saucen kan varieres, og tilpasses som man vil, – feks. smager en tomatsauce også rigtig godt til disse kødboller. Mulighederne er mange, det er kun fantasien der sætter grænser. Og så smager disse boller også fortræffeligt kolde i madpakken. Ja jeg tror også de er gode som natmad, hvis der er nogen der “kommer til” at gå forbi køleskabet om natten.
Opskriften tænker I nok nu, – og ja her kommer den….

500 g hakket oksekød
rasp
finthakket grønkål (en håndfuld)
2 finthakkede fed hvidløg
1 æg
100 g feta
salt og peber
Friskkværnet peber
Smør til stegning

Hak grønkål og hvidløg meget fint, og smulder fetaosten. Bland alle ingredienser godt sammen, og smag til med salt og peber. Lad farsen stå og samle sig i ca. ½ time, inden der formes pæne kødboller af dem.

Kødbollerne steges gyldne i smør. Tag dem af panden og kog den af med 2 dl fløde (mælk kan også bruges). Saucen smages til enten med lidt hakkede tomater, eller som jeg gjorde, men 2 tsk ribssirup fra Vibegaard.

Server med frisk pasta, kartofler eller perlespelt. De smager så godt, så her forsvandt der et par stykker, inden de nåede at blive serveret ;o)

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter