• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Oksekødsfrikadeller med feta og grønkål

Oksekødsfrikadeller med feta og grønkål

Udgivet: 11. nov. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I en tid, hvor vi ganske stille nærmer os den hektiske julemåned, er de nemme og hurtige middagsretter velkomne. Krydrede kødboller (Meatballs), som kan krydres med det man har, hører til de retter, man hurtigt kan sætte på bordet. Kødbollerne er en mellemting mellem kødboller og frikadeller, blot med et twist, og man kan med held også anvende svinekød istedet for oksekød.


Saucen kan varieres, og tilpasses som man vil, - feks. smager en tomatsauce også rigtig godt til disse kødboller. Mulighederne er mange, det er kun fantasien der sætter grænser. Og så smager disse boller også fortræffeligt kolde i madpakken. Ja jeg tror også de er gode som natmad, hvis der er nogen der "kommer til" at gå forbi køleskabet om natten.
Opskriften tænker I nok nu, - og ja her kommer den....

500 g hakket oksekød
rasp
finthakket grønkål (en håndfuld)
2 finthakkede fed hvidløg
1 æg
100 g feta
salt og peber
Friskkværnet peber
Smør til stegning

Hak grønkål og hvidløg meget fint, og smulder fetaosten. Bland alle ingredienser godt sammen, og smag til med salt og peber. Lad farsen stå og samle sig i ca. ½ time, inden der formes pæne kødboller af dem.

Kødbollerne steges gyldne i smør. Tag dem af panden og kog den af med 2 dl fløde (mælk kan også bruges). Saucen smages til enten med lidt hakkede tomater, eller som jeg gjorde, men 2 tsk ribssirup fra Vibegaard.

Server med frisk pasta, kartofler eller perlespelt. De smager så godt, så her forsvandt der et par stykker, inden de nåede at blive serveret ;o)

Velbekomme!

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Stegte nudler med grønt

Nissernes Choko-Kugler

Pastatærte med kylling

Boller med bygmel og stikkelsbærsirup

Morgenfruernes Nøddeboller

Blinis med laks

En dejlig juleaften

Der er nu noget ved Aarhus

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.