MADBLOG & LIVSSTIL

affiliateslinks

 

Jeg synes tiden flyver afsted. Tænk nu går vi snart ind i den første forårsmåned, og forhåbentlig også lidt varmere vejr. Sidste weekend var der ophold på Hotel Svanen i Billund (kan jeg varmt anbefale – maden er super god), og i den kommende weekend får vi besøg af vores dejlige venner fra Hinnerup. VI skal rigtig snakke, hygge, trave en god tur på Rømø og selvfølgelig også have lidt at spise. Så nu er jeg begyndt at tænke, og tænke og søge rundt på bloggen og på hele nettet. Der må da være lidt til inspiration. Og så kom jeg ind på en side – Jespers Torvekøkken. Der er ingen opskrifter, men der er menuer og billeder.

Jeg blev faktisk lidt overrasket over, at der var så gode retter til rimelige penge. Hvis jeg skulle holde konfirmation, og boede i Københavns området, tror jeg at jeg ret kraftigt ville overveje at bestille maden der. Inde på Jespers Torvekøkken er der nemlig en buffet, som jeg synes lyder helt perfekt til konfirmationsmiddagen. Forretten emmer da af forår, og så er det serveret i små glas. Det er både trendy, men også praktisk. Det er jo lige til at servere når det kommer. Frisk forårskylling og forårskompot med rabarber – tænderne løber jo i vand. Hele 3 salater, fyldt med forårets spæde skud og grøntsager. Hvor er det dejligt at se, at der bruges råvarer der hører årstiden til. Og med cheesecake og brownies til dessert, tror jeg bestemt både konfirmand og gæster er glade og mætte.

Billede lånt fra Jespers Torvekøkken
Billede lånt fra Jespers Torvekøkken

Jeg er altså nød til vise jer en anden konfirmationsmenu. Her skal maden anrettes på tallerkener, men også her er der hjælp. For der tilbydes også at man kan leje en kok med til at anrette maden. Så er det kun at sætte sig til bordet og nyde dagen, konfirmanden og den lækre mad.

Konfirmationsmenu:  Ovnbagt rødtungefilet med krydderurter anrettet i cremet krebsebisque med hvide aspages – Kalveculotte stegt med rosmarin, hvidløg og timian. Hertil grønne asparges, små gulerødder og forårsløg samt små, stegte kartofler med bagte hvidløg og estragonsauce – Crème brulée med vanilje og rabarber. Hertil lille glas med rabarbersorbet og vaniljejus
Til menuen hører også friskbagt brød med saltet smør fra eget bageri.

Nu er det jo ikke kun middag til konfirmation de laver. Også mad til andre anledninger og fester, ligesom frokostordninger står Jespers Torvekøkken gerne for. Ud fra kunders anmelderser på Trustpilot, kan det kun være det bedste og mest lækre valg hvis man søger en leverandør af færdig mad. Og så lægger de meget vægt på, at undgå madspild. Alt kan bruges her, og det sidste madaffald som ikke kan bruges til menneskeføde, afhentes af Daka og omdannes til biobrændsel. Inde på siden, kan man læse alt om hvordan der tænkes madspild med ind i planlægningen, og der er gode tips til alle.

Selvom du måske ikke lige har brug for at få mad leveret udefra, synes jeg du skal tage et kig på siden. Der er meget spændende at kigge på, og jeg garanterer for, at tænderne vil løbe i vand og du vil få mega meget lyst til mad lige her og nu!

Hov, det var jo slet ikke konfirmationsmenu jeg skulle have lagt lidt planer for, men menuen til lørdag, hvor vores venner kommer. Nu kan jeg slet ikke bestemme mig – alle de lækre retter – og jeg må begrænse mig! Vi skal jo ikke have en 10 retters menu, selvom det kunne være ret sjovt. Mon ikke jeg får den ned på 3 retter – jeg tror det. Jeg har ihvertfald hapset en idé fra siden til forret og dessert. Men det må jeg skrive om en anden gang.

Nu skal der laves kaffe, og lige søges igennem skuffer og skabe, for at se om der ikke skulle være bare en lille bitte småkage et sted, til at stille lækkersulten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter