MADBLOG & LIVSSTIL

Julekugler og Bounty

1. december, julemanden er ankommet til byen, nisserne er placeret på bordet og vores lille træ med julelys byder velkommen ved døren. Mens kalenderlyset brænder 1-tallet ned, skal der serveres lidt sød.

Så jeg hiver opskriften på romkugler, som er omdøbt til julekugler, samt opskriften på bounty frem. De sidste 3 år, har jeg lavet bounty med kondenseret mælk, og nemmere bliver det altså ikke. Julekuglerne er meget billige at lave, for de er lavet af kagerester. Fortvivl ikke, hvis du ingen rester har, for man kan også købe en billig chokolade eller marmorkage og bruge i stedet for.

Bounty til alle søde nisser.
1 dåse kondenseret mælk
ca. 270 gr kokos
1 tsk vanilje

Overtrækschokolade og lidt pynt.

Den kondenserede mælk blandes (skal ikke koges) med kokos og vanilje, til det er en fast masse. Prøv dig lidt frem, hvor meget kokos der skal bruges. De skal kunne formes.
Form massen til små brød eller kugler, og lad dem stå og tørre et par timer (gerne til dagen efter).
Vend dine Bounty i chokolade, og giv dem et drys kokos, pistacienødder eller sølvstøv. (Jeg brugte de små sølvkugler, som man kan købe til kager, som jeg knuste fint). Og vent så til chokoladen er helt tør inden du smager.

Jeg overtrak halvdelen af mine med hvid chokolade, som absolut ikke er dårligt. Men brug hvad du kan lide, mørk, lys eller hvid.

Julekugler (romkugler)
Kagerester som du har.
Æblemos eller hindbærmarmelade
Hakkede mandler
Kakao
Romessens
Kanel
Vanilje
Evt. finthakket chokolade

Det er svært at sætte mål på, da det afhænger meget af, hvor meget kage og hvilken kage du har. Men prøv dig frem.
Smulder kagen helt fint, evt. i en blender. Kom lidt æblemos/hindbærmarmelade, kanel, romessens og vanilje i, og ælt dejen sammen. Hellere for lidt til at starte med, end for meget. Dejen skal være blød, men så fast at du kan trille kugler af den.
Tril nogenlunde lige store kugler og vend dem i kokosmel, sølv-sukker blanding, kakao eller chokolade. Stil dem i koldt, og server dem helst kolde.

4 reaktioner

  1. Du må helt bestemt prøve de hjemmelavede. De er hurtige at lave. Så kommer lysten pludselig, - er det bare igang.

    God Bounty-Jul til dig!

  2. ....... er temmelig afhængig af Bounty, men dette er første gang jeg har set dem hjemmelavet! Det kan da kun være et must try.
    Af hjertet tak!

  3. De der bountys - det må næsten være det man kalder for en "idiotsikker" opskrift. Dén må jeg prøve - det er næsten for nemt :-))

    1. Den er helt sikkert "idiotsikker", og de smager rigtig godt. Ikke alt der er godt, behøves være svært :-))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *