• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Julekugler og Bounty

Julekugler og Bounty

Udgivet: 2. dec. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

1. december, julemanden er ankommet til byen, nisserne er placeret på bordet og vores lille træ med julelys byder velkommen ved døren. Mens kalenderlyset brænder 1-tallet ned, skal der serveres lidt sød.

Så jeg hiver opskriften på romkugler, som er omdøbt til julekugler, samt opskriften på bounty frem. De sidste 3 år, har jeg lavet bounty med kondenseret mælk, og nemmere bliver det altså ikke. Julekuglerne er meget billige at lave, for de er lavet af kagerester. Fortvivl ikke, hvis du ingen rester har, for man kan også købe en billig chokolade eller marmorkage og bruge i stedet for.

Bounty til alle søde nisser.
1 dåse kondenseret mælk
ca. 270 gr kokos
1 tsk vanilje

Overtrækschokolade og lidt pynt.

Den kondenserede mælk blandes (skal ikke koges) med kokos og vanilje, til det er en fast masse. Prøv dig lidt frem, hvor meget kokos der skal bruges. De skal kunne formes.
Form massen til små brød eller kugler, og lad dem stå og tørre et par timer (gerne til dagen efter).
Vend dine Bounty i chokolade, og giv dem et drys kokos, pistacienødder eller sølvstøv. (Jeg brugte de små sølvkugler, som man kan købe til kager, som jeg knuste fint). Og vent så til chokoladen er helt tør inden du smager.

Jeg overtrak halvdelen af mine med hvid chokolade, som absolut ikke er dårligt. Men brug hvad du kan lide, mørk, lys eller hvid.

Julekugler (romkugler)
Kagerester som du har.
Æblemos eller hindbærmarmelade
Hakkede mandler
Kakao
Romessens
Kanel
Vanilje
Evt. finthakket chokolade

Det er svært at sætte mål på, da det afhænger meget af, hvor meget kage og hvilken kage du har. Men prøv dig frem.
Smulder kagen helt fint, evt. i en blender. Kom lidt æblemos/hindbærmarmelade, kanel, romessens og vanilje i, og ælt dejen sammen. Hellere for lidt til at starte med, end for meget. Dejen skal være blød, men så fast at du kan trille kugler af den.
Tril nogenlunde lige store kugler og vend dem i kokosmel, sølv-sukker blanding, kakao eller chokolade. Stil dem i koldt, og server dem helst kolde.

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Salat og tur til Middelfart

Marcipansmåkager

Fisko-Tace eller Fiske-Taco

Rejesandwich med Guacamole

Kyllinge Bruschetta

Fiskefrikadeller med ost

Improviseret salat til grillpølserne

Rabarber Mojito i solen

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    december 11, 2012 at 10:13 am

    Du må helt bestemt prøve de hjemmelavede. De er hurtige at lave. Så kommer lysten pludselig, - er det bare igang.

    God Bounty-Jul til dig!

    Svar
  2. Merete

    december 11, 2012 at 7:56 am

    ....... er temmelig afhængig af Bounty, men dette er første gang jeg har set dem hjemmelavet! Det kan da kun være et must try.
    Af hjertet tak!

    Svar
  3. HJimmi

    december 03, 2012 at 9:57 am

    De der bountys - det må næsten være det man kalder for en "idiotsikker" opskrift. Dén må jeg prøve - det er næsten for nemt :-))

    Svar
    • Ellen

      december 03, 2012 at 10:10 am

      Den er helt sikkert "idiotsikker", og de smager rigtig godt. Ikke alt der er godt, behøves være svært :-))

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.