MADBLOG & LIVSSTIL


Sådan en søndag med regnvejr indbyder til at lave konfekt i køkkenet. Jeg startede godt nok i går, men i dag skulle de laves færdige – OG smages. Gemalen har godkendt dem, så de bliver nok lavet igen på et tidspunkt. Der er fløde i, så de skal opbevares køligt, og ikke i flere uger. Men det bliver heller aldrig noget problem her, for de smager bare så godt, at de forsvinder ret så hurtigt.

Inspirationen fik jeg fra Maja Vases bog “Majas kager”, der er fyldt med lækkerier. Så sirlige og smukke lækkerier bliver mine aldrig, derfor forsøger jeg slet ikke på at lave de samme, men laver dem i min egen version. Men derfor er de bestemt lige så gode. Men Maja er mega dygtig til det med chokolade og søde ting.


[ingredients title=”Citronkonfekt”]
Majas citronmousse:

 • 2 blade husblas
 • 65 ml citronsaft
 • 65 g sukker
 • 125 ml piskefløde
 • 75 g græsk yoghurt 10 %
 • 1 glas citronperler fra Tang Huset  (Kan udelades)

Bund og overtræk:

 • 400 gr god chokolade – jeg bruger altid Callebaut
 • 300 gr marcipan
 • pynt som du har lyst til

Kom husblads i rigeligt koldt vand i 10 min.

Citronsaft og sukker varmes op i en gryde og når sukkeret er smeltet og siruppen har nået kogepunktet, tages det af varmen. Tilsæt de udblødte og opvreden husblands og rør rundt så de smelter helt. Lad det køle til håndvarmt.

Pisk fløden til skum og bland forsigtigt med græsk yoghurt. Vend først lidt af skummet i den håndvarme citronsirup og vend derefter forsigtigt resten i. Du må Ikke [directions title=”Directions”]

 1. Place your list items here

[/directions][directions title=”Directions”]

 1. Place your list items here

[/directions]piske, for så pisker du luften ud af skummet.

Fordel citronmoussen i små silikoneforme og stik en enkelt eller to godt afdryppet citronperle i hver, inden du  sætter det hele i fryseren i mindst 3 timer. Jeg lod mine stå til dagen efter. Jeg har ladet den ene form med mousse blive i fryseren, for at gøre dem færdige kort inden jul.

Rul marcipanen til en rulle, der i tykkelse passer med bunden af de toppe af mousse du har lavet. Skær rullen ud i tynde bunde -den tykkelse du synes er passende, og læg en top af citronmousse på hver bund.

Smelt/temperér chokoladen og dyp dit konfekt heri. Som du sikkert har lagt mærke til, er temperering af chokolade er ikke min stærke side, men du kan bl.a. finde en video om det her.

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter