MADBLOG & LIVSSTIL

Saftig og lækker Rabarbermuffins

"Tag dig sammen" - "Du skal bare tage en beslutning" - "Spis mere grønt" - "Du har rygrad som en regnorm" - "Det er jo bare at sige nej-tak" - osv.
Har du også hørt nogen af de sætninger i livet, og siddet med bøjet hovede og sagt "ja du har nok ret, nu tager jeg mig sammen"? Jeg har op til flere gange, og ved, at rådene bliver givet i den bedste mening. Måske jeg også selv bruger dem, jeg ved det faktisk ikke.

Problemet er, at jeg det meste af mit voksne liv (efter jeg fik barn nummer 2), har levet med elevator-vægten, og i de perioder hvor den er oppe på en af de højere etager, får jeg ofte mange velmenende gode råd. Men hvad der er godt for den ene, er slet ikke sikkert er godt for den anden.

Hvordan "tager jeg mig sammen" - hvad betyder den sætning? Ja jeg har aldrig helt forstået det. Beslutninger tager jeg da mange af, men må være de forkerte. I dag besluttede jeg mig for at spise en is, så i morgen har jeg nok tabt mig. Eller er det ikke sådan det virker?
Jeg har spist grønne asparges til aftensmaden, - men gælder de hvide også? Ind imellem tror jeg der gror grøntsager ud af ørerne på mig, så mange skovler jeg inde. Altså inden jeg lige skal have en enkelt lille kage til kaffen bagefter.
Åh så er der rygraden som en regnorm, - ormen som jo er mega tynd. Der var jeg heldig at jeg har samme slags rygrad 🙂

Nej det er altså ikke nemt. Jeg elsker god mad (se det er da en beslutning), og så siger jeg da ikke nej-tak vel 😉

Og så er der også lige det, at jeg kan hidse mig meget op over madspild. Intet skal smides ud, så hellere spise det. Giver det ikke god mening?

I haven står de fineste rabarber, og skal de så bare gå til? Nej, det skal de da ikke. De skal i en kage, som selvfølgelig også skal spises. Og det bliver den, - den bliver nydt så meget, og smager skønt. Jeg fornemmer sommeren, har det godt og glæder også gemalen med at bage sådan en kage.

[ingredients title="Rabarberkage"]
1 springform 24 cm

  • 150 gr blødt smør
  • 150 gr rørsukker (eller almindelig)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 175 gr hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 260 gr rabarber i mindre stykker
  • 1 æble - mellemstort
  • 50 gr finthakkede mandler

Pisk blødt smør, sukker og vaniljesukker cremet og let. Tilsæt æg, et ad gangen. Husk at piske godt mellem hvert æg der tilsættes.

Sigt hvedemel, bagepulver og salt i dejen og rør det sammen. Skræl et æble og riv det fint ned i dejen og tilsæt rabarberskiverne sammen med mandlerne. Rør det hele sammen inden dejen kommes i en smurt eller med bagepapir beklædt springform.

Jeg valgte at bage dem som muffins, hvilket dejen også er super god til.

Bages ved 190 grader i ca. 40 min hvis det er i en springform. Lidt mindre hvis det er muffins.

Afkøl kagerne eller kagen inden den serveres, Hvis det skal være ekstra godt, serveres de/den med softice, flødeskum eller creme fraiche.

[/ingredients]

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *