Dessert med Sommersmag

Dessert med Sommersmag

Såan tidligt på foråret, har man da lov til at drømme om sol og sommer og lækre bær. Derfor dykkede jeg i dag ned i fryseren og fandt hindbær, ribs, blommer og solbær frem og kogte en omgang rødgrød ag dem. Grøden siede jeg, for at det skulle blive en mere jævn og let dessert. Men du kan sagtens lade frugterne bliver i. Jeg tilsatte så i stedet for et par blommer, som har ligget og trukket i rom hele vinteren.

Det blev en ret god dessert, med masser af smag af sommer.


Dessert med Sommersmag


6 pers.

  • 800 gr blandet frugt og bær f.eks. hindbær, ribs, solbær, blommer, jordbær
  • 120 gr sukker
  • ca. ½ dl maizena + 2/3 dl vand
  • 1 håndfuld grofthakke mandler
  • 1-3 halve syltede blommer, friske hindbær eller lign.Topping 1:
  • 2½ dl creme fraiche 38%
  • 0 gr kondenseret mælk (kan udelades)
  • 1 tsk vaniljesukkerTopping 2:
  • 2 dl fløde pisket til skum
  • 50 gr kondenseret mælk
  • 1 tsk vaniljesukker

Kom frugten i en gryde sammen med sukker. Bring det stille og roligt i kog, og lad den koge ca. 20 min. Si grøden og dryp det godt af, så al saften kommer med. Kvaset kan nemt bruges til topping på din yoghurt eller som fyld i en kage senere.

Kom saften op i en gryde og varm op. Bland maizena og vand og kom det i saften. Det skal være som en tynd grød. Kog ca. 2 min og hæld op i en skål eller i de små dessertforme. Fordel et par blommer eller andet frugt i grøden, og lade den køle helt af inden den pyntes.

Fordel godt med hakkede mandler på grøden. Smag creme fraiche eller flødeskum til med vaniljesukker og kondenseret mælk, og kom en skefuld eller 2 på grød og mandler. Mandler kan udskiftes med knuste makroner

Pynt med hakkede mandler og et par citronperler. Enkelt, let og lækkert.

Ah så må jeg hellere indrømme, at jeg lige blandede 150 gr kogt og afkølet risengrød i og. Nu det stod i køleskabet, men det er absolut ikke nødvendigt.

Når der nu er dessert og der er frugt og rom-syltede blommer i, skal der næsten også serveres en passende likør til. Måske jeg skal koge en portion mere, for en omgang rødgrød er nu bare dejlig.

Grøden kan selvfølgelig også serveres med fløde, som jo er en herlig ret. rødgrød med fløde kan man vist altid spise, jeg kan i hvertfald, og nyder ofte at få lidt grød til morgenmad.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*