• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Vildt & Fjerkræ » Pastatærte med kylling

Pastatærte med kylling

Udgivet: 1. sep. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Så ramte vi 1. september og den første efterårsdag efter kalenderen. Det har regnet lidt og været overskyet her, så det passer jo fint nok. Når vi har haft så dejlig en sommer, som vi har haft i år, synes jeg ikke det gør noget at vi kommer videre i årstiderne. Efteråret er jo meget smuk med de flotte efterårsfarver. Og dem glæder jeg mig da også til at komme ud og fotografere når den tid er.

Men nu er det altså mandag i dag, og der skal mad på bordet om det er sommer, efterår eller noget helt andet.
Jeg ved ikke hvordan I har det, men her er der altid små rester om mandagen. Rester som hver i sær ikke er nok til 2 personer, men sat sammen bliver det en fin middag til os. I dag var der noget rest fra kyllingen vi fik i går, lidt pasta, et par ender af forskellige grøntsager og en halv pakke flødeost. Sammen med hytteost og et par æg, blev det til den skønneste tærte, med bund af pasta.
Det er sjovt at lave noget af ingenting - altså det man lige har i køleskabet - og se hvad det ender med.

Til 2 personer og et fad på ca. 20 cm i diameter, brugte jeg dette:
150 gr kogt fuldkornspasta
130 gr kylling i små stykker
200 gr blandede grøntsagsrester (gulerod, squash, løg, kartofler, soyabønner)
70 gr. flødeost, natural
3 æg
salt og peber
friske timiankviste
150 gr hytteost

I et smurt fad, kommes først pastaen som trykkes lidt ud til en bund. Her på kyllingestykker, tern eller revet i mindre stykker og grøntsager (mine var kogte) i små tern.  Kom lidt timiankviste på hist og her.
Hytteost, flødeost og æg piskes godt sammen med krydderierne og hældes til sidst over.

Så er det bare ind i ovnen i ca. 20 min til den er gylden på toppen. Serveret med en god salat og noget hjemmebagt brød, blev det en dejlig mandags-reste-ret.

Må I alle få en fantastisk mandag aften!

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Lidt løse skriblerier

Storm- og Chokolade-Vejr!

Uge 43

Ungarsk Dobos-Torta

Boller med bygmel og stikkelsbærsirup

Tirsdags Pyt i pande

Endelig sommer

Økologien boomer i hele verden

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.