MADBLOG & LIVSSTIL

Nu må jeg snart - Konfekten

I dag er lige præcis 2 måneder til juleaften. Sikke noget at skrive allerede - jeg ved det godt, men overalt vrimler julen frem. Hvert år synes jeg det bliver tidligere og tidligere, men når jeg tænker efter, er det vist samme tid alle år. Julerankerne er hængt op i byen (dog ikke tændt), butikkerne sælger julepynt og juleslik, og snart vælter det ind med julekataloger. Selv om vi gerne vil, - eller vil vi nu det? - undgå julen, skubbe den, fortrænge den osv., kommer den helt af sig selv. Og heldigvis, for det er vist en af de ting, vi aldrig vil kunne blive enige om. Jeg kan faktisk godt li'  den tid vi går i møde. Den indeholder en masse hygge, hvis man bare lige husker ikke at sætte sig for store mål og få stress over det man ikke når.

Det er ikke for at undgå stress, jeg har lavet disse kugler med dadler. Det var som blot fordi jeg havde lyst til at lave mine  Dadelkugler, og så fik en idé om, at de skulle vendes i chokolade. Så synes jeg pludselig det lignede julekonfekt, men derfor blev de nu alligevel nydt til kaffen. Men de bliver lavet igen sammen med julekonfekten, for de er super nemme at lave og de smager rigtig godt.

Nårh ja, så lod jeg mig også friste i butikken i dag, og kom hjem med bla. disse små røde svampe. De var ikke til at stå for.

150 gr dadler (uden sten)
150 gr mandelmel (eller mandler blendet til mel)
1½ spsk kakao
½ dl kaffe (gerne kold kaffe)
1 spsk æblelikør
200 gr mørk chokolade
kokos, hakkede nødder eller krymmel til pynt

Kom mandler, mandelmel eller mandler der er hakkede til mel, kakao og kaffe i blenderen og kør indtil det er en ensartet masse. Er den for fast, kommes mere kaffe i.

Tril ensartede kugler af massen og sæt dem koldt en times tid. Smelt chokoladen og vend dadelkuglerne heri, læg dem på bagepapir eller en rist og kom pynt på. Jeg vendte enkelte af dem rundt med en gaffel, lige inden chokoladen var helt stiv, så de fik en rå og nupret overflade. Men var bare for sjovt.

Næste gang skal der prøves med hvid chokolade med lidt citronsmag. Det tror jeg vil klæ'  dem rigtig godt.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *