• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Kødboller med sesam og salat

Kødboller med sesam og salat

Udgivet: 14. sep. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 

Nu er tiden ved at være til de lidt mere tunge retter, men en omgang salat skal der stadig til, blot med lidt andre ingredienser. Årstiden byder nu på alle former for kål, og det skal udnyttes. I min kasse fra Aarstiderne, var der et bundt rød grønkål. Det burde hedde RØDkål, men det er jo noget helt andet, så derfor forbliver det rød GRØNkål. Smagen er den samme, kun farven der er anderledes. Jeg kan dog ikke lige forestille mig en omgang grønlangkål med den røde. Men i salat er den rigtig fin.

[ingredients title="Sesam-Kødboller og Salat"]
3 personer

  • 400 gr hakket oksekød
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. finthakket ingefær
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 æg
  • ½ dl rasp
  • salt og peber
  • sesamfrø til at vende i
  • smør til stegning

Salat:

  • ca. 80 gr. finthakket grønkål
  • 1 dl kikærter fra dåse
  • 1 æble
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk saft fra en appelsin
  • 2 spsk saft fra en citron
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
  • sesamfrø til at drysse over
  • Citron Tang Perler fra Tanghuset 

Ælt det hakkede oksekød godt samme med med alle ingredienser, bortset fra sesamfrø og smør. Tril dem til kødboller på størrelse med en lille golfkugle. Tril dem i sesamfrø så de er helt dækket, inden de steges stille og roligt på en pande med smør. De kan også nemt laves i en 200 grader varm ovn, i ca. 15 min. På panden popper sesamfrøene lidt.

Imens kødet steger, laves salaten.

De vaskede og ribbede grønkål snittes meget fint. Æble og løg skæres i små tern og kommes ved grønkålen. Kikærterne gives en tur på en varm pande, så de får lidt farve, inden de også kommes i.
Lav en dressing af appelsin- og citronsaft, soja, olie og lidt salt og peber. Vend salat og dressing godt sammen og drys med lidt sesamfrø på toppen. Lige inden servering pyntes med citronperlerne.

Servér salat og kødboller sammen. Er du heldig, er der lidt til madpakken i morgen.

[/ingredients]

Har du ingen citronperler, kan jeg hviske dig i øret, at lige nu kører der et rigtig godt tilbud på shoppen. Køber du mindst 3 glas tangperler, er portoen gratis. Og så er der også kommet en helt ny Tangperler, nemlig en med japansk Soja. Skal du ikke ind og kigge på dem på Shop-Jensen.dk?

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Ris Smørrebrøds Lagkage

Fastelavnsboller med remonce og kaffecreme

En tur i Imerco

Weekend Hos Mette

Glimt fra SMUKFEST

Rødløg-Kompot

Hurtig og lækker pastaret

En travl uge med salater og nyt skab

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.