Jeg ved det godt. Det er hverken sommer eller agurketid endnu, men jeg skal lave smagsprøver i Mariager d. 5. juni, og opskrifterne skal prøves af inden da. Jeg har været med til arrangementet i Mariager Saltcenter flere år, og altid har det været ret varmt netop d. 5. juni, hvor det afholdes. Så derfor den kolde suppe.
Den kan nu også sagtens spises nu, f.eks. som en forret til en af de forhåbentlige mange grillaftener.
Tilbered den i god tid, faktisk helst dagen før, så den når at blive rigtig kold og trække smagen godt igennem.
Til suppen har jeg brugt en Hyldeblomst, æble og lime balsamico, som man kan købe hos Mariager Saltcenter.
[ingredients title="Kold Agurkesuppe"]
Giver 2 portioner.
- 1 agurk
- 2½ dl græsk yoghurt
- 2 tsk Oscar svinebouillon el.lign.
- 1½ dl fløde/mælk
- evt. 2 spsk mascapone
- 3 tsk Hvidløgspebersalt
- 3 spsk Hyldeblomst, æble og lime balsamico (citronsaft kan også anvendes)
- mynte, purløg eller hvad du har af krydderurter
- evt. lidt rejer
Kom det hele (ikke rejer og krydderurter) i en blender, og kør indtil suppen er helt glat. Smag til. Stil suppen i køleskabet og lad den stå til den er helt kold.
Si evt. suppen inden servering, hvis den er grynet. Pynt med grofthakket krydderurter og evt. rejer. Serveres med godt brød på en varm sommeraften, og gerne til duften af en tændt grill.
[/ingredients]
Vil du gerne smage suppen? Jamen så skal du komme til "Mad for Alle" I Mariager Saltcenter d. 5. juni kl. 11 - 18. Her laver jeg nemlig smagsprøver på bla. denne suppe.
Skriv din kommentar her