• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Postej-Pandekager

Postej-Pandekager

Udgivet: 17. sep. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Pandekager smager godt, og kan bruges til mange retter. Normalt får vi dem med sukker og syltetøj eller måske med en klat is. Eller også bliver det med kød og grøntsager i som en hovedret.

Men jeg har i et stykke tid gået og tænkt over, at de skulle anvendes til en forret. Fisk som laks og rejer havde jeg ikke lyst til, men tænkte istedet, at en postej kunne bruges. Og jeg synes resultatet blev rigtig godt.
Det lyder måske som en underlig sammenblanding. Leverpostej med æblemos og så i pandekager.  Men prøv, du bliver overrasket.

Pandekager
(ca 8 stk)
2 dl hvedemel
½ tsk groft salt
3 dl mælk
3 æg
50 g smeltet smør
Smør til bagning

Bland mel og salt. Tilsæt mælk, æg og smeltet smør og rør dejen godt sammen. Står og venter i ca. ½ time inden der bages pandekager.

Fyld:
En bakke god leverpostej eller anden postej
En sjat sherry
Lidt æblemos
Purløg
salt og peber

Rør leverpostejen lind med sherry og æblemos - smag til hvor meget der skal i.
Krydder evt. med ekstra salt og peber, hvis den mangler.
Jeg brugte en syrlig æblemos.

 

Når pandekagerne er kolde, smøres hver enkelt med en god leverpostej eller anden postej og drysses med fintklippet purløg. Hver pandekage rulles sammen, vikles ind i husholdningsfilm og hviler i køleskabet nogle timer, og gerne til næste dag.

Når de skal serveres, skæres de i skrå snitter og serveres med friske ribs, tranebær eller tyttebær syltetøj.

 

 

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Dyrk selv Spirer

Skotlander Rom

Hurtig Pastasalat

Dine egne Cup-Noodles

Pølser fra Søndernæsgård

Nørregades smørrebrød med Hønsesalat

Torsk og Kartoffelkager

Sarah Bernardt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.