Påskekage med marcipan

Snart er det påske, og forhåbentligt også forår.
Påske betyder også fridage og hygge, og så fortjener vi da alle en lækker kage. Påskekagen her  er  fyldt med smør,  marcipan og chokolade og en behagelig snert af syrlig citron. Den er gul, grøn og let, og har en fugtighed der gør, at den holder sig frisk i flere dage. Kagen har bedst af at blive bagt dagen før, så smagen og kagen rigtig når at sætte sig.

Pisk smør, revet marcipan og sukker sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, og piske godt mellem hvert æg.
Bland mel med bagepulver og vanilje, og vend det i dejen skiftevis med citronsaften. Tilsæt gul konditorfarve, indtil dejen får en heftig gul farve.

Hak chokoladen i mindre stykker, og vend det i dejen.

Dejen kommes i en lille bradepande eller i muffinsforme. Bages ved 200 grader i ca. 20-25 min.

Lad kagerne køle helt af inden de pyntes med en glasur af flormelis  og evt. med grøn konditorfarve.

Kagerne kan pyntes med guldtern, pistacienødder, chokoladedrys eller måske små sukker-påskeæg i forskellige farver. Eller hvad med at lave en kylling i glasuren?

Klar til kaffen eller teen – kan er allerbedst dagen efter, men kan du ikke vente, smager den også skøn inden. Men den skal være helt kold.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*