• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Hygge og Pasta med ærtepesto

Hygge og Pasta med ærtepesto

Udgivet: 1. maj. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I går regnede det rigtig og tordnede også. I dag regner det, men er lidt mere lyst end i går, så det går fremad.  Men det er koldt, så det har vist ikke lige været vejr til 1. maj møder udendørs. Jeg har nu slet ikke fri i dag. En gang fik jeg at vide, det det kun er det "arbejdende folk", og det hører kontorpersonale, grafikere og webdesignere åbenbart ikke under. Har du holdt fri i dag?

Men altså vejret indbyder til hygge. Sådan rigtig med stearinlys og masser af kaffe. Så jeg sidder inde i tørvejr og varme, men udenfor må de små fugleunger da fryse Både fuglemor og -far er nu gode til at varme dem, hvis de da ikke lige er ude efter en lille orm til de forsultne unger. De gaber godt nok højt når de bliver fodret. Sjovt at følge med så tæt på. Billedet blev ikke for klart, for de sidder jo ikke stille mens jeg fotograferer.

Til aftensmaden følger vi stadig "sommer-stilen" med salater. Det er næsten blevet lidt en konkurrence med mig selv, om at få så mange grøntsager involveret i aftensmaden som muligt. Pasta kan jeg nu ikke helt udvære, og manden vil gerne have en frikadelle. Men grøntsagerne er der.

[ingredients title="Pastasalat med Ærtedressing"]
2 personer

  • 200 gr pasta
  • lidt salt til kogevandet
  • 2 dl ærter.
  • 1½ spsk creme fraiche
  • 2 tsk citronsaft.
  • hvidløgssalt fra Mariager Saltcenter
  • peber
  • 200 gr blandede asparges
  • 1 -2 dl tomater i mindre stykker
  • evt. rester af ærter

Kog pastaen som angivet på pakken i letsaltet vand.

Skær asparges i skrå skiver og kom dem i pastaen de sidste 3 min. PS: de hvide asparges skal skrælles først, de grønne skal ikke.

Imens kan du lave dressingen eller dippen.
Kom ærter, creme fraiche, og citronsalt i blenderen og kør til den er som mos. Du bestemmer selv, om den skal være grov eller fin. Smag til med salt og peber.
Er den for stiv, kan der tilsættes 1 - 2 spsk pastavand.
Dippen er også god bare som dip til f.eks. gulerodsstave, så måske du skal lave dobbelt portion.

Når pasta og asparges er møre men ikke udkogte, hældes vandet fra og pastaen kommes atter i gryden. Bland ærtedressing godt rundt i pastaen så det hænger ved din pasta. Tilsidst tilsættes tomater og salaten er klar til servering, gerne til en frikadelle.

Og selvfølgelig er en evt rest helt fantastisk i madpakken dagen efter.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Kagemand til fødselsdag

pandekager bagt i ovn

Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift

Madplan uge 11

Fiskefilet med kål og mormordresing

Madcirkus, Walthermad og Dameben - 2012

Lun Kartoffelsalat med prikker

billede med surdejsstykker

Surdejsstykker - lækre boller med surdej

Grøddag - Risengrød med kanelcroutoner

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.