MADBLOG & LIVSSTIL

Flæskesteg med Rødkålssalat

Indlægget indeholder affiliateslink.

Rikke fra Mariager Saltcenter manglede et billede med flæskesteg, der var tilberedt med deres salte. Det havde jeg ikke lige, så hvad gør jeg? Jo jeg laver da hurtigt en stor flæskesteg med sprød svær, til stor glæde for gemalen 😉 Så nu er der billeder til Saltcenteret og vi er mætte. Bedre kan det vel ikke blive?

Flæskesteg er jo populær til jul, og de fleste elsker vist en rigtig god en af slagsen, som er saftig og med sprød og knasende svær på toppen. Der er mange meninger om, hvordan du får den bedste svær. Og vil du studere et pænt udvalg af flæskestegs opskrifter, findes der mange opskrifter på flæskesteg der får tænderne til at løbe i vand på denne side.

1-2 kg svinekam med svær
Flæskestegs-salt fra Mariager Saltcenter
4-6 hele nelliker
mel
salt og peber

Når man køber en steg med svær, er den som regel ridset. Jeg plejer lige at kigge efter, så de er skåret ned i fedtlaget, men endelig ikke i kødet.
Stegen gnides ind i Flæskestegssaltet, kom også gerne nem mellem sværene. Mens ovnen varmer op, står stegen og trækker.
Så kommer tricket for at få en sprød svær. Læg flæskestegen med sværen nedad i en bradepande, hæld vand ved, så det dækker sværen, og steg ved 160° i ca. 30 min.
Tag stegen ud af ovnen, tør sværen og drys med en anelse salt igen.
Hæld nyt vand i bradepanden og stil risten over. Læg flæskestegen på risten, stil nelliker nem mel sværene og kom det hele ind i ovnen igen, i ca. 1½ time, alt efter hvor stor din steg er. Jeg steger den ved 175 grader varmluft.
Står flæskestegen skævt, så sværen ikke er lige, kan den rettes op med lidt sammenkrøllet sølvpapir under.

Hvis du har en varmluftovn, kan du give den de sidste 10 med varmluftgrill, og sværen vil boble fint op.

Af væden i bradepanden, kan der laves en fantastisk god sovs. Du ved, sådan en der klæber til kartoflerne. Hæld væden (gennem en si) op i en gryde. Si et pænt lag mel over vædsken og lad det stå til alt er suget op. Kog sovsen op mens der piskes og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt mælk hvis den er for tyk.

 

Til en god flæskesteg kan du servere en skøn Rødkålssalat a la waldorfsalat. Jeg fandt opskriften på rødkålssalaten hos Arla, og den er super god. Frisk, sød og sprød, og den passer perfekt til flæskestegen. Et dejligt alternativ til den traditionelle rødkål.

 

Mere indhold til dig

2 reaktioner

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *