Oreo-Kiksekagen

Oreo-Kiksekagen

Uhyggelig lækker kage, som skal skæres i små stykker, for at det ikke bliver for sødt. Men en rigtig lækkerbidsken for én med en sød tand. Kagen blev egentlig lavet, fordi jeg havde en 1 dåse karamel stående, som trængte til at blive brugt.

kiksekage18 oreo kiks (de små sorte nogen med lidt creme imellem)
50 gr blødt smør
½ dåse karamel (kogt kondenseret mælk)
100 gr mørk chokolade
2-3 spsk fløde
lidt vaniljesukker
1 tsk stærk kaffe

Knus kiksene, men gerne så der stadig er lidt knas i, og bland dem godt sammen med blødt smør, til en fast masse. Massen fordeles i en form (20x20cm) og trykkes helt fladt ud.
Stil det i køleskabet ca. 1 time.
Fordel nu karamelmassen over kiksebunden i et jævnt lag, og stil tilbage i køleskabet.

Kiksesnitter

Smelt 100 gr chokolade over vandbad, og bland det med fløde, kaffe og vanilje, og rør rundt til det er helt blankt.
Fordel chokoladen over karamellen, og stil køligt til servering (mindst 1 time).

Skæres ud i små firkanter, og serveres gerne med en kop kaffe.

DSC_0008

Har du ikke en rest karamel som jeg havde, er du nødt til at starte noget før. En dåse med kondenseret mælk koges i vand i 3 timer. Dåsen skal være dækket af vand hele tiden. Afkøles, og ud af dåsen kommer den lækreste søde karamel.

Kiksekage-kande

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*