• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt

Oreo-Kiksekagen

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Uhyggelig lækker kage, som skal skæres i små stykker, for at det ikke bliver for sødt. Men en rigtig lækkerbidsken for én med en sød tand. Kagen blev egentlig lavet, fordi jeg havde en 1 dåse karamel stående, som trængte til at blive brugt.

18 oreo kiks (de små sorte nogen med lidt creme imellem)
50 gr blødt smør
½ dåse karamel (kogt kondenseret mælk)
100 gr mørk chokolade
2-3 spsk fløde
lidt vaniljesukker
1 tsk stærk kaffe

Knus kiksene, men gerne så der stadig er lidt knas i, og bland dem godt sammen med blødt smør, til en fast masse. Massen fordeles i en form (20x20cm) og trykkes helt fladt ud.
Stil det i køleskabet ca. 1 time.
Fordel nu karamelmassen over kiksebunden i et jævnt lag, og stil tilbage i køleskabet.

Smelt 100 gr chokolade over vandbad, og bland det med fløde, kaffe og vanilje, og rør rundt til det er helt blankt.
Fordel chokoladen over karamellen, og stil køligt til servering (mindst 1 time).

Skæres ud i små firkanter, og serveres gerne med en kop kaffe.

Har du ikke en rest karamel som jeg havde, er du nødt til at starte noget før. En dåse med kondenseret mælk koges i vand i 3 timer. Dåsen skal være dækket af vand hele tiden. Afkøles, og ud af dåsen kommer den lækreste søde karamel.

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Så blev det atter Grill-vejr.

verdens bedste æggekage

Æggekage på pande med lækker salat

billede med banankage med chokolade

Saftig banankage med chokolade

Morgenmad til aftensmad

billede til hurtig pastaret

Hurtig pastaret med bacon og uden fløde

Medaljer og Hjerter

Rabarberkage

Citronkartofler med Torsk

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.