• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sødt & Snacks » Chokolade & Konfekt » Oreo-Kiksekagen

Oreo-Kiksekagen

Udgivet: 17. okt. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Uhyggelig lækker kage, som skal skæres i små stykker, for at det ikke bliver for sødt. Men en rigtig lækkerbidsken for én med en sød tand. Kagen blev egentlig lavet, fordi jeg havde en 1 dåse karamel stående, som trængte til at blive brugt.

18 oreo kiks (de små sorte nogen med lidt creme imellem)
50 gr blødt smør
½ dåse karamel (kogt kondenseret mælk)
100 gr mørk chokolade
2-3 spsk fløde
lidt vaniljesukker
1 tsk stærk kaffe

Knus kiksene, men gerne så der stadig er lidt knas i, og bland dem godt sammen med blødt smør, til en fast masse. Massen fordeles i en form (20x20cm) og trykkes helt fladt ud.
Stil det i køleskabet ca. 1 time.
Fordel nu karamelmassen over kiksebunden i et jævnt lag, og stil tilbage i køleskabet.

Smelt 100 gr chokolade over vandbad, og bland det med fløde, kaffe og vanilje, og rør rundt til det er helt blankt.
Fordel chokoladen over karamellen, og stil køligt til servering (mindst 1 time).

Skæres ud i små firkanter, og serveres gerne med en kop kaffe.

Har du ikke en rest karamel som jeg havde, er du nødt til at starte noget før. En dåse med kondenseret mælk koges i vand i 3 timer. Dåsen skal være dækket af vand hele tiden. Afkøles, og ud af dåsen kommer den lækreste søde karamel.

Mere inspiration

  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt
  • Marcipan med nutella
  • Julede Havregrynssnitter

Se mere indhold på bloggen

Madplan uge 7 - vinterferie

Svenskerne udfordrer den danske øko-førertrøje

Pølser fra Søndernæsgård

Gourmetophold på Bandholm Hotel

Svinemørbrad med svampesoufflé

Skudkagen

Butternut med fyld

Tønder Festival

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.