• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Salater » Stuvet Hvidkål med grønt

Stuvet Hvidkål med grønt

Udgivet: 10. mar. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når man nu både har lyst til stuvet hvidkål og persillesovs, må man kombinere det lidt. Så det her blev til en persillestuvet hvidkål, og det smagte rigtig godt.

Hvidkål
50 gr smør
mel - så meget smørret nu kan suge
persille
salt og peber

Hvidkålen skæres i små stykker og koges ca 1 time. Kålen skal dækkes helt med vand.

Vandet hældes fra kålen, som drypper godt af. Husk at gemme vandet til sovsen.
Smelt smør i en gryde, kom mel og lad smørret suge til det er som en smørbolle. Hæld vandet fra kålen ved og pisk kraftigt, så smørbollen bliver opløst. Er den for tyk, kommes der lidt mælk ved.
Kom godt med hakket persille i sovsen, smag til med salt og hvid peber, og kom tilsidst den afdryppede kål i. Sovsen må gerne være lidt tyk.

Jeg serverede frikadeller til den stuvede kål, og så selvfølgelig syltede rødbeder. Uden rødbeder går det slet ikke.

Min egen persille er ikke så stor at jeg kan bruge af det endnu, men det vokser hver dag.

I dag da Jens skulle hente en liter mælk, kom han også hjem med sådan en pose her:

Han synes der skulle lidt snask til en lørdag aften - og jeg er desværre alt alt for nem at overtale til at spise med af sådan en pose 🙂

 

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Chokocrunch til morgenmaden

Hjemmelavet Karamel Is

Vinterens Salat

Kiksekage Konfekt

Rødkålssalat med Amarene Kirsebær

Hygge og Pasta med ærtepesto

Kage med Squash

Gulerodssuppe med tomater

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.