MADBLOG & LIVSSTIL

Rabarber og Kærnemælkskoldskål

Indeholder affiliateslinks

Jeg har vist været lidt fraværende den sidste uges tid. Det skyldes udelukkende det gode vejr i fridagene. Når vi pludselig har så meget sol og varme, er det med at komme ud og nyde det. Torsdag (Kr. Himmelfartsdag) tog vi afsted til Aarhus, hvor der var stort Kræmmermarked på Tangkrogen. Vi aftalte at mødes med Jonas og Jeanne der, og tilbragte en super hyggelig dag blandt masser af ting og sager. Vi fandt dog ikke noget vi rigtig kunne bruge, men det var alligevel sjovt at kigge rundt. Solen skinnede hele dagen, og det gav røde næser 🙂

Lørdag tog vi toget til Ribe sammen med et vennepar. I Ribe fik vi en god middag, og sluttede aftenen af med et par drinks, inden vi atter tog toget hjem. Det er en dejlig afslappet måde at være sammen med gode venner på.

Søndag var det Mors dag, og vi blev enige om, at der skulle en Tapas til. Så det blev atter en aftensmad ude. Men så er det også slut. I dag har vi spist her hjemme og så har vi endda fået to retter. Jeg lavede en laks i ovn fra Isabellas. En laks i ovnen med salat, er der ikke mange ben i, så derfor vil jeg lige vise jer desserten i stedet for. Det var nemlig en kærnemælkskoldskål, lavet som en let fromage og garneret med knuste kammerjunkere, friskkogt rabarberkompot og lidt kakaonibs. Desserten blev fuldt ud godkendt, skal jeg hilse og sige.
Jeg laver oftest koldskål uden æg, og det blev denne her også.

Passer til 2 personer.
150 gr skyr
3 dl kærnemælk
3 - 4 spsk sukker
saften af en lille halv citron
2 tsk vaniljesukker
2 bl. husblads

Læg husblads i koldt vand i 10 min.
Pisk skyren godt med sukker og vaniljesukker, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kærnemælken.
I en gryde kommes citronsaft, som varmes op. Vrid husbladsen fri for vand, og smelt den i citronsaften.
Lad det afkøle lidt, inden den hældes i en tynd stråle i koldskålen, mens der piskes godt.
Smag evt. til med mere sukker eller citron.

Koldskålen fordeles i 2 dybe tallerkener, og det sættes i køleskabet i mindst 2 timer.

I mens kan toppingen laves. Jeg har valgt rabarber, som er i sæson netop nu. Men når de danske jordbær rigtig kommer, vil de også være super gode.

Skær 200 gr rabarber i skrå skiver. Kom dem i en gryde sammen med ½ vaniljestang og 60 gr sukker. Det hele koges sagte i 10 min. Vaniljestangen fiskes op og der tilsættes ganske lidt citronsaft.
Sættes til afkøling.

Ved servering kommes rabarber på fromagen, som ikke er så stiv som en normal fromage, og der pyntes yderligere med knuste kammerjunkere og lidt kakaonibs eller revet chokolade. Pynt tilsidst med et par blade citronmelisse.

En skøn frisk dessert.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *