Kæmpe Pirog

En hurtig aftensmad, hvor resten kan bruges til madpakken. Du kan også vælge at lave mange små pirog’er, jeg synes bare det var nemmere og hurtigere med en stor en til deling. Doven? – slet ikke (ret meget) :-)

400 gr hakket oksekød
1 løg
olie
1 spsk soja
2 tsk pastasalt eller 1 tsk alm. salt
oregano efter smag
½ dl vand

100 gr tørret spaghetti
50 gr. flødeost
4-5 soltørrede tomater
frisk oregano

Dejen er blot en ganske almindelig pizza/bolledej. Den kan laves grov eller fin som man ønsker. En portion af ca. 400 gr mel er passende.

Kom det hakkede oksekød i en gryde med olie. Svits det sammen med løg, der er skåret i små tern. Når det har ændret farve, tilsættes soja, salt, vand og oregano. Lad kødet koge 5 min, og afkøl.

Kog spaghetti i rigeligt vand i 5 min. Dryppes af i en si.

Rul dejen ud i en rektangel og læg nu kød i en strimmel på midten. Ovenpå kommes spaghetti, tomater og klatter af flødeost. Luk dejen sammen og læg den på en bageplade med bagepapir.

Smør det hele med et sammenpisket æg, så det får en smuk farve, og pynt gerne med friske krydderurter.

Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*