Når der bare sådan pludselig kommer et eller andet ud af ingen ting, ved jeg ikke lige hvad jeg skal kalde det. Måske et eller andet indisk, for med kanel og kardemomme er vi nok ovre i den genre.
Hvad meningen egentlig var, er jeg heller ikke klar over. Det var bare som om det lige kom op i mig. Jeg havde kikærter stående i blød, og tænkte at hvis jeg nu kogte dem med lidt kardemomme og kanel, kunne det blive til noget. Og det blev det faktisk.
Jens var knap så vild med det, men jeg synes det var rigtig godt. Noget helt andet.
125 gr kikærter
½ l. vand
1 stor tsk kardemomme
½ tsk kanel
salt og peber
Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand dagen før.
Hæld vandet fra og skyl dem. Kom kikærterne i en gryde med ½ liter vand og krydderierne, og kog det i ca. 1 time.
Når de er let afkølede, blendes det hele til en glat mos. Kom mere vand i, hvis det bliver for tyk, skal være let tynd.
Smag til og server. MEN man kan også bygge lidt videre på mosen.
1 lille løg
1 fed hvidløg
smør
På en pande smeltes smørret, og løg i tern og fintsnittet hvidløg brunes godt. Når det har taget lidt farve, vendes den tynde mos ud og det hele brunes sammen.
Serveres varm med et drys persille til f.eks. fisk eller kødretter. Eller måske en bønnegryde.
Skriv din kommentar her