Caffé latte med Biscutti

Caffé latte med Biscutti

Jeg fik for et stykke tid siden, opgaven om at lave en kafferelateret opskrift. Opgaven kom fra http://www.espressotest.dk/.

Jeg har grublet lidt over den, men valgte kom så i tanke om den her. Jeg er selv en stor-elsker af caffélatte, så hvorfor ikke tage udgangspunkt i det. Det er mit første forsøg, så jeg valgte ikke at tilsætte en hel masse andre smagsstoffer, men en helt alm caffélatte er også rigtig dejlig.

Nederst i glasset er der en chokolade-kaffemousse af lys chokolade. Ovenover en hvid-chokolademousse og øverst mælkeskum. Pyntet med kakaodrys. Og så er der selvfølgelig serveret en lille italiensk biscotti til, som ikke er hjemmebagt.

Chokolade-Kaffe-Mousse

100 gr mælkechokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
½ dl meget stærk kaffe
2½ dl. piskefløde

Chokoladen smeltes over vandbad og kaffen tilsættes. Når det er afkølet lidt piskes æggeblommer i.
Piskefløden piskes til skum og vendes forsigtigt i chokoladeblandingen, når denne er helt kold.
Kommes i glas og stilles på køl mens den hvide mousse laves.

Hvid Chokolade Mousse

60 gr hvid chokolade
1 æggeblomme
2 dl piskefløde

Tilberedes som ovenfor.

Den hvide chokolademousse kommes ovenpå den mørke, så der bliver en smal hvid kant “mælk” ovenpå kaffen.

Stilles i køleskabet indtil servering.

Kold mælk piskes godt op med Bamix og kommes oven på de kolde caffélatter. Drys med kakao øverst, og lave evt det kendte hjerte med kakaoen.

Serveres med 2 italienske biscutti til.

Print

2 Comments

  1. Nøje, det ser da super spændende, det må jeg næsten prøve en dag! Må jeg låne din opskrift, og måske ændre det lidt?

    Rune
    Kaffeblogger
    http://www.cafezinho.dk

  2. Det kan du tro du må. Og jeg hører da gerne, hvis du har lavet den endnu bedre. Her i huset er de helt vilde med den.

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*