MADBLOG & LIVSSTIL

I går blev jeg lidt inspireret af en anden blogger. Signe fra Signes Mad havde lavet en omgang rødgrød med fløde, og det så bare så meget lækkert ud, at jeg fik lyst til at lave det. Jeg har nemlig en del bær i fryseren, som nemt kan blive til en lækker grød. Og rødgrød kan spises på alle tider af døgnet. Hvad du kommer i din grød af frugt, er helt op til dig. Jeg fandt lidt solbær, ribs og hindbær frem, men næste gang er det sikkert andre bær der kommer i.

[ingredients title=”Rødgrød med Creme Fraiche”]
2 personer hvis det spises som grød – 3-4 personer hvis det er små portionsanrettede desserter

  • 350 gr blandede bær (ribs, solbær, hindbær)
  • 100 gr sukker
  • 1 dl vand
  • 2½ spsk maizena + 1 dl vand
  • 1 dl creme fraiche + lidt vanilje + 1 tsk honning
    eller fløde/Mælk

Kom bærene i en gryde sammen med sukker og vand, og rør godt rundt så al frugt bliver godt “indsmurt” i sukker. Varm langsomt bærene op, mens du af og til rører i gryden. Lad frugten simre meget svagt i ca. 20 min, inden bærene sies fra.
Man kan også lade bærene forblive i grøden. Jeg lod bærene dryppe af i ca. 20 min, inden jeg kogte saften op, og kom maizena rørt ud i vandet i. Kom så  meget af maizenablandingen i, indtil du synes grøden har den rette konsistens. Husk den stivner mere når den bliver kold.
Kog grød med maizena i ca. 2 min, og hæld op i en skål eller i 3 portionsglas.

Afkøl grøden.

Rør creme fraiche med lidt vanilje og honning. Smag dig frem hvor meget du vil have i. Ved servering kommes creme fraiche ovenpå grøden.

Spiser du grøden som traditionel grød, smager det fantastisk med fløde eller mælk på.

[/ingredients]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter