MADBLOG & LIVSSTIL

Rabarbersirup

Indeholder affiliates links

I dag har jeg været i køkkenet og lavet flere opskrifter med rabarber. Jeg er fuld af krudt, selvom jeg faktisk har fået at vide jeg lige skulle slappe lidt af. Natten mellem torsdag og fredag fik jeg nogle smerter, og jeg burde nok have fået kaldt Bios. Men tænk om smerterne var væk inden de kom, så havde jeg ulejliget dem unødigt. Så jeg holdt ud, og kontaktede lægen fredag morgen. Og så gik det stærkt,og pludselig var jeg i ambulancen. Efter en dag på sygehuset med blodprøver og diagrammer, kom jeg hjem igen. Og skal nu til nogle efterfølgende undersøgelser. Men jeg har det fint.

Sygehus eller ej - billeder til bloggen skal der altså tages.

Men måske en advarsel om, at liver er skrøbeligt. Så det er jo med at nå det jeg vil i en fart 🙂

I forbindelse med "opholdet", skulle jeg også have en frokost på sengekanten. Man får endda et helt menukort, hvor man selv kan vælge hvad man vil have leveret fra Caféen. "Og du må bestille alt det du vil" - sagde sygeplejersken, mens hun kastede et blik på Jens, der sad ved siden af. Så jeg bestilte smørrebrød, så der var rigeligt, og Jens "var nødt" at spise de sidste stykker, som jeg ikke kunne have.
Midt i frokosten, kom lægen og ville snakke. Og derfor nok også snakken om brød og smør. Lægen fortalte, at jeg har let forhøjet kolesterol. Det skyldes at jeg lever for sundt! Øh hvad? Ja, man skal åbenbart nøjes med det halv rugbrød og komme et tykt lag smør på. Mere fedt. Lige modsat af hvad jeg troede. Men i Madbandittens indlæg, passer det faktisk med det lægen fortalte. Hold da helt op, jeg har altid troet det var lige modsat. Jens jubler - nu hører han ikke noget mere, når han smører med tandsmør 🙂

Ikke mere sygdom. Det er weekend, sommer (snart) og solen skinner. Og så ligger der både danske rabarber og danske jordbær på mit køkkenbord. Men først skal I have opskrift og billeder fra min Rabarbersirup, som jeg lavede forleden. En sirup som er ret så anvendelig. Jeg bruger den i salater, på morgenmad og meget mere. Og en omgang lækre tynde pandekager bliver endnu bedre med rabarbersirup.

400 gr rabarber
200 gr sukker
1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
8 dl. vand

150 gr sukker
¼ dl citronsaft

Skrab kernerne ud af vaniljestangen og bland dem med  sukker,. Skær rabarber skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Lad nu det hele simre i ca. 15 min.
Hæld op i en si, og si aften fra. Rabarbermosen kan du bruge til at komme på morgenmadsprodukter eller måske i en kage.
Saften kan bruges nu, og blot blandes op med lidt vand, danskvand eller en boblende vin.
Men du kan også koge sirup af den, som jeg gjorde.

Kom saften i en ren gryde sammen med de 150 gr sukker og citronsaft og lad den koge stille og roligt ind til den bliver lidt tykkere. Pas på, at den ikke bliver til gele. Saften skal falde lidt tungt fra skeen, så er den færdig. Og husk, at den blive lidt tykkere når den bliver kold.

Rigtig god weekend til jer alle - og pas godt på jer selv 

Mere indhold til dig

En reaktion

  1. Hvad er holdbarheden hvis man laver mere end man skal bruge nu ( feks. lave i sæson og gemme til vinter ), og er det en ide at bruge atamon 🙂
    Vh Lise-Lotte

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *