• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Asparges polonaise

Asparges polonaise

Udgivet: 18. apr. 2017. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg indrømmer det gerne - det var absolut ikke nemt at komme ud af sengen i morges. 5 dage, hvor vi bare kunne sove længe, og så ringer vækkeuret kl. meget tidligt igen. Pyha siger jeg bare, men op kom jeg da. En kop kaffe, eller var det 2, - et bad og så lidt morgenmad, ja så begyndte jeg at virke igen. Og så var det jo faktisk dejligt at se kollegaerne igen, og høre om deres påskeferie.

I går aftes, da jeg sad og savlede over at det snart er sæson for at lave is igen, slog det mig pludselig at jeg faktisk ikke har ret meget callebaut chokolade tilbage. Det går jo ikke, når ispindende skal overtrækkes med chokolade. Nu har jeg så bestilt lys,mørk og hvid chokolade (7 kg i alt). Jeg sørger altid for at der er noget på lager, for det smager altså meget bedre end det man ellers køber i butikker. Jeg bestiller det altid hjem fra Tyskland, så det skal også være inden det bliver for varmt, for ellers kan chokoladen tage skade undervejs.

[ingredients title="Asparges polonaise"]1 bdt. hvide asparges
75 gr smør
2 skiver halvgammelt franskbrød
2 æg

Bræk den nederste ende af aspargeserne og skræl resten. Er de helt friske, behøves de ikke skrælles.
Bring en gryde med vand, salt og et nip sukker i kog og kom aspargeserne i,-  lad koge i ca. 4-5 min.
Tag dem op og dryp dem af.
Kog æggene hårdkogte og hak dem. Smulder brødet ned i en pande med brunet smør, og steg dem sprøde. Tilsæt æggene, vend rundt så det bliver blandet, og kom det over de nykogte asparges. Pynt med lidt grønt og servér.

Den skarpe læser, har så lagt mærke til, at der er også er grønne asparges, kartoffelskiver og lidt pesto i retten. Ja jeg tilførte lige lidt ekstra, men kan du undvære.

[/ingredients]

Ovenpå sådan en enkel men skøn aftensmad, smider jeg nu benene op og nyder min kaffe. Jeg nåede også at få afsendt et par pakker med citroneperler og klaret lidt vasketøj i eftermiddags. Så egentlig er jeg ret så tilfreds med den første dag efter påskeferien.

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Bagt Blomkål og Brunede Rosenkål

Nøddefrikadeller

Pandekager med fyld

aronia dram likør opskrift

Aronia drammen - opskrift på aronia likør

Chokolade Cookies

Mørbrad i fad på kun 30 min.

Citron Koteletter & Salat

hokkaidosuppe med bacon

Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.