MADBLOG & LIVSSTIL

Svinemørbrad med svampesoufflé

Svinemørbrad er ikke det dyreste kød, men absolut en af mine favoritter. Det bliver altid mørt, kan varieres på et utal af måder og så er der ingen fedt. Med en soufflé rundt om og et lækkert tilbehør, er det en festret som alle kan lide. Idéen med det grønne rasp, har jeg "lånt" fra Grydeskeen.

Mørbrad med Svampesoufflé
1 svinemørbrad
100 - 200 gr marksvampe
ca. 50-100 gr kød til soufflé
100 g æggehvide
1 dl fløde
salt og peber
timian

Grøn rasp
1 bundt persille
1 dl rasp
½ tsk salt

Puds mørbraden ren og skær enderne af. Skær den i 2 stykker . Enderesterne skæres fint og kommes i en skål. Køres en gang med Bamix eller blender, så det er hakket fint. Kom de istandgjorte svampe med i, og blend igen, så det hele er fint hakket sammen. Bland nu æggehvide og fløde i, og kør det hele hurtigt sammen. Smag til med salt, timian og peber.

På to stykker bagepapir eller film der tåler opvarmning, smøres soufflémassen ud, så det passer med de enkelte stykker mørbrads størrelse. Pak stramt rundt om mørbraden, så den nu er pakket ind i soufflé massen.
Kommes i ovnen ved 100 gr i ca. 50 min.

Lav imens den grønne rasp. Persillen, salt og rasp kommes i en blender, og blendes sammen til en fin tør grøn rasp. Strøs ud op et stykke papir, og venter på at kødet skal vendes deri.

Lige inden servering, pakkes kødpakkerne ud og vendes på en varm pande med smør. Ligger lige og "tørrer" ½ min, inden de vendes  i den grønne rasp, så de bliver flotte lysegrønne hele vejen rundt.

Tilbehør:

Kartoffelmostoppe

6-8 kartofler
200 gr bacon i skiver
50 gr. smør
ca. 1 dl mælk
1 æg
salt og peber

Skræl og kog kartoflerne godt møre, og damp dem lidt. Mos  kartoflerne sammen med smør og mælk, så det bliver en fast kartoffelmos.
Steg bacon sprødt, afkøl og bræk det i helt fine stykker.
Når mosen er lidt afkølet, blandes den med bacon og æg, og smages til med salt og peber.
Sprøjt kartoffelmosen ud i toppe, som kan stå klar i god tid. Lige inden servering kommes de i en varm ovn i ca 15 min, indtil de har taget lidt farve.

Gulerødder i Stikkelsbærgelé
Små gulerødder
1 dl stikkelsbærsirup (Vibegaard)
1 dl vand
6 bl. husblads

Gulerødder koges møre i vand med salt, men ikke mere end der stadig er bid i dem. Afkøles mens geléen laves.
Husblads lægges i blød i koldt vand i 10 min. Varm sirup og vand op, og smelt husbladsen heri. Hældes op i en skål.
Når gulerødderne og geléen er afkølet, begynde du at vende gulerødder i gelé. Vend dem godt, så de bliver overtrukket hele vejen rundt, og kom dem i køleskabet i ca 10 min. Gentag ca 5 gange, så der sidder et blankt lag rundt om. Server dem kolde.

Svampesauce
300 gr svampe
2½ dl fløde
smør
salt og peber

Rengør og skær svampene i mindre stykker. Svits dem i lidt smør i panden ca. 1 min. og tag dem af. Kog panden af med fløde og jævn evt. lidt. Smag til med salt og peber. Kom lidt af svampene i, men ikke alle. Resten serveres til.

Så er der næsten serveret. Anret på 2 lune tallerkener og server straks.

Velbekomme!

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *