MADBLOG & LIVSSTIL

Indlægget indeholder affiliates-links.
Det har godt nok været koldt i dag. En kold mandag morgen, – men heldigvis holder bilen i garage, så jeg var fri for at skrabe is inden jeg skulle afsted. Frost er dejligt, og et eller andet sted, misunder jeg de steder, hvor der faldt sne i weekenden. Måske behøves jeg ikke så meget, men bare lidt.  Men det kan jo sagtens nå at komme, vinteren er jo først lige startet. Nu er det bare at finde hue og vanter frem, og blive pakket godt ind.

I fredags var vi til julefrokost, hvor vi bl.a. fik rigtig sønderjysk grønlangkål (med kartofler i), og den smagte super godt. I dag fik vi også grønkål, men denne gang som salat. En nem og skøn salat.

gronkaal-gulerodder-sesam-salat-21
Grønkål hakket/skåret helt småt
2 gulerødder
½ dl sesamfrø
2 spsk olivenolie
2 spsk hyldeblomstbalsamico
1½ spsk honning
salt

Skær lange papirtynde strimler af gulerødderne. Bland olie, balsamico og honning godt og smag til med salt. Dressingen skal være sød og syrlig, men ikke så den snerper. Kom gulerødderne i dressingen og lad det stå en times tid.
Bland finthakket grønkål i gulerødder og dressing.
Rist sesamfrø på en tør pande, til de begynder at tage farve og dufter godt. Brug dem til topping på salaten.

En frisk let sød salat, som passer til de fleste retter.

Hvis du ikke lige er til den rå grønkål, kan du finde andre spændende salater inde INs hjemmeside. Der er i hvert fald et par stykker, som jeg skal have prøvet af. Sprøde og sunde salater er dejlige også om vinteren.

gronkaal-gulerodder-sesam-salat-04

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter