MADBLOG & LIVSSTIL

Fedtfattige ispinde

Inden alle de nye frugter og bær for alvor kommer frem, skal jeg lige have ryddet lidt op i fryseren, i bærene fra sidste år. Jeg har flere gange sukket efter en is, måske fordi jeg ikke må spise de fede is lige nu. Men så kom idéen, - kan man ikke lave is af skyr, som er et fedtfattig produkt?

Det var bare at prøve, og - ja det kan man, og de er tilmed gode!

Så nu spiser jeg disse is med god samvittighed. Rent faktisk kan jeg spise dem til morgenmad, for skyren er en del af min morgenmad.

ispinde-skyr-kokos

300 gr. skyr
1 stor æggehvide
2 spsk sukker (kan udelades, alt efter hvad der ellers kommes i af fyld)
150 gr frugt - jeg har brugt solbær og brombær
Evt. chokolade og kokos til toppen

Mine bær var jo frosne, så de kom i en gryde sammen med sukkeret og fik lige et opkog. Så en tur i blenderen - jeg synes der gerne må være lidt frugtstykker i, men ellers blender du det helt fint. Stilles til afkøling.

Piske æggehviden stiv. Bland skyr og frugt godt sammen, og vend tilsidst den stiftpiskede æggehvide forsigtigt i.

Kør massen på ismaskine til den er knap helt færdig, og fyld så i isformene. Eller kør den færdig og spis straks, eller kom i en form i fryseren.

Du kan selvfølgelig også straks komme den i fryseren, men der skal så røres i ismassen ca. hver ½ time, til den er næsten frosset.

is-sommer-hindbaer-skyr

Sunde is, man kan lave når man får lyst, komme lige det i man har liggende og nyde dem i skyggen en varm sommerdag. Is er blød og cremet, - lige som en is skal være.

Rigtig god og forhåbentlig solrig weekend, fyldt med varme og is!

Skovbaeris-skyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *