• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Is » Fedtfattige ispinde

Fedtfattige ispinde

Udgivet: 13. jun. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Inden alle de nye frugter og bær for alvor kommer frem, skal jeg lige have ryddet lidt op i fryseren, i bærene fra sidste år. Jeg har flere gange sukket efter en is, måske fordi jeg ikke må spise de fede is lige nu. Men så kom idéen, - kan man ikke lave is af skyr, som er et fedtfattig produkt?

Det var bare at prøve, og - ja det kan man, og de er tilmed gode!

Så nu spiser jeg disse is med god samvittighed. Rent faktisk kan jeg spise dem til morgenmad, for skyren er en del af min morgenmad.

300 gr. skyr
1 stor æggehvide
2 spsk sukker (kan udelades, alt efter hvad der ellers kommes i af fyld)
150 gr frugt - jeg har brugt solbær og brombær
Evt. chokolade og kokos til toppen

Mine bær var jo frosne, så de kom i en gryde sammen med sukkeret og fik lige et opkog. Så en tur i blenderen - jeg synes der gerne må være lidt frugtstykker i, men ellers blender du det helt fint. Stilles til afkøling.

Piske æggehviden stiv. Bland skyr og frugt godt sammen, og vend tilsidst den stiftpiskede æggehvide forsigtigt i.

Kør massen på ismaskine til den er knap helt færdig, og fyld så i isformene. Eller kør den færdig og spis straks, eller kom i en form i fryseren.

Du kan selvfølgelig også straks komme den i fryseren, men der skal så røres i ismassen ca. hver ½ time, til den er næsten frosset.

Sunde is, man kan lave når man får lyst, komme lige det i man har liggende og nyde dem i skyggen en varm sommerdag. Is er blød og cremet, - lige som en is skal være.

Rigtig god og forhåbentlig solrig weekend, fyldt med varme og is!

Mere inspiration

  • Flødeis med kokos
  • Blondies med hindbærsirup
  • Is med mascarpone og solbærsirup
  • Vaniljeis med chokolade og kaffe

Se mere indhold på bloggen

Frøken Fryd med den søde campingvogn

Rabarber Parfait

Årets Lokale Vare 2015 - Giv også din stemme!

grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål

Grøntsagsgryde med karry og spidskål

Risengrød med frugt

Lidt af mig og mit liv

Hvide asparges med citronrisotto

Burger med Gulerodsbrud

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.