• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Is » Super sund Bananis

Super sund Bananis

Udgivet: 7. jun. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Indeholder affiliates links

Jeg elsker det.  At jeg kan spise en portion is, og samtidig have fuldstændig ren samvittighed. Og det er til med også så nemt, at man næsten ikke vil tro det. Der skal kun bruges bananer, en blender og en fryser. Ingen sukker og ingen fløde, og alligevel får man en cremet og lækker is. Jeg kom lidt chokoladestykker i, men det behøves absolut ikke. Men jeg tror så nok, at man skal kunne lide bananer for at synes det er en så god is som jeg skriver.
Jeg har flere steder læst, om nogen der fryser halve bananer, overtrækker med chokolade og spiser dem som is. Men jeg synes altså de er mega hårde når de lige kommer fra fryseren. Det er den  her is slet ikke. Den er bare mega lækker.

Det er ellers blevet lidt mere køligt, og efter hvad de der vejrmennesker siger, skulle det blive endnu køligere. Så det er måske ikke lige is-vejr. Men så kan man bruge den som "venter-på-sol-is". Det vil faktisk også være en god idé, altid at have et par bananaer i fryseren. Så er der altid hurtig is. For den kan nemt spises direkte fra blenderen.

Nu er det vist på tide at få den opskrift. Og hold nu fast - når I får ingredienslisten.

Banan Is (2 pers)
4 bananer (af de små)
2 spsk hakket chokolade (med top)

Det bliver 2 gode portioner. På billedet er der 1 portion.

Skræl og skær bananer i ca. 6 stykker. Bananstykkerne kommes i en frysepose og i fryseren mindst 4 timer, men gerne længere.
Når is-trangen melder sig, tages bananstykkerne ud af fryseren og kommes i en blender sammen med chokoladen. Kør, kør og fortvivl ikke, fordi det bliver til en grynet masse. Bare kør videre, og lige pludselig er der lækker cremet is.

Skrab isen ud i en skål og spis den direkte. Eller kom det i fryseren, og gem til senere. Isen kan nemt kugles op, og er cremet og fin.

Ja jeg synes altså det er genialt!

Så fik den ellers så dejlige banankage, som jeg også er vild med, en konkurrent. Måske den skal bages en af dagene.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Shakshuka - eller tomat og æg

Hjemmelavet Karamel Is

Skal der rødkål til flæskestegen?

karamelliseret svinekød med spidskål og soja

Karamelliseret svinekød med spidskål og soja

Torsk og appelsin

Mørbrad i fad på kun 30 min.

Kartoffel-Rødbedesalat

Blommechutney

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.